Maximilian Gavrilă: ”Am revenit la viață și mă gândesc, din nou, la medalii”!

lun, 06 noiembrie 2017

Președintele Clubului de handbal ASC 181 București, Maximilian Gavrilă, s-a întors din nou la viață, după cum singur ne declară, pregătindu-se să se lupte din nou cu cele mai bune echipe de Junioare I din țară. A stat o vreme la cutie, cum se spune, pentru că, acum câțiva ani, când elevele lui erau abonate la titlurile naționale, și la J I, și la J II, marele Club al Capitalei, CSM, aproape că i-au destructurat toate echipele, prin transferuri peste regulament, în urma unor promisiuni, până la urmă, neonorate. Mai pe românește, CSM București i-a luat lui Gavrilă aproape 20 de jucătoare, aducându-l aproape de faliment.

Președintele lui 181 n-a renunțat și a construit cu migală și răbdare noi structuri care să-i dea satisfacții. În acest sezon, se pare că cea mai aproape de realizarea marilor performanțe se află echipa de Junioare I, unde Irina Neacșu strălucește de departe ca o adevărată stea. ”Mi-e dor de o medalie, recunosc, și cred că pot furniza surpriza în acest an. Aceste fete de la Junioare I sunt niște luptătoare și formează un grup compact, în jurul Irinei Neacșu, al portăriței Denisa Zaharia și al Mădălina Vârvoreanu. Mai mult, se întoarce din Marea Britanie și fostul meu pivot Stănciulică, iar lista mea de achiziții, în această iarnă, mai cuprinde câteva surprize. Eu cred în cuvintele lui Nicolae Iorga și spun că vom fi iarăși ce am fost, și mai mult decât atâta”, ne spunea cu optimism Maximilian Gavrilă.

Îi știm tenacitatea și credem și în declarațiile lui, pentru că președintele-antrenor, Maximilian Gavrilă, nu vorbește niciodată fără acoperire. Și ne referim, de data aceasta, la acel mic grup de trei handbaliste, Neacșu, Vârvoreanu, Zaharia, care face jocul echipei, etapă de etapă – Vârvoreanu este o handbalistă cu experiență și urcă de la o săptămână la alta, după ce a avut o bună perioadă în care nu a mai jucat; portărița Zaharia dă încredere în apărare, pentru că vede jocul și are o intuiție remarcabilă; iar despre Irina Neacșu, noua vedetă a clubului, ea joacă meci de meci ca un metronom, fiind abonată la goluri, la cât mai multe goluri: a marcat 16 cu o echipă din Buzău, Iolanda Balaș Soter, 12 cu CSM București, apoi a dat 18 cu cu Media, iar în ultima rundă, cea de duminică, Irina a contribuit decisiv la victoria de la Călărași, reușind 11 goluri.

De altfel, meciul contra celor de la Călărași a fost la discreția oaspetelor din București, care au condus mai mereu la 5-6 lungimi distanță. În ultimele minute, gazdele s-au ambiționat și au încercat să întoarcă tabela în favoarea lor – au reușit egalarea, scor 20-20 în minutul 48, dar a fost un simplu foc de paie, pentru că ASC 181 a forțat finalul și victoria, prin trei goluri semnate de Irina Neacșu și alte două de Florentina Sandra Pena.

Așadar, ASC 181 se întoarce – să ne amintim, cu trei ani în urmă, adică în 2014, echipele de Junioare I și II deveneau campioane naționale, erau ultimele medalii ale unui club ajuns la apogeu. Maximilian Gavrilă a rămas același luptător incurabil și suntem convinși că luptele de pe semicerc vor fi și mai atractive, cu elevele lui angajate în bătălie.

Ionel Pană

Comments are closed.