Martin Ambros se întoarce la Gyor, este doar o chestiune de timp!

sâm, 02 ianuarie 2021

După ce a fost dat afară de la naționala Rusiei, chiar în timpul Campionatului European de senioare, din Danemarca, în Ungaria circulă zvonuri că Martin Ambros s-ar întoarce la echipa de club Gyor, pe care a mai antrenat-o în perioada 2012 – 2018. Există această posibilitate, mai ales că plecarea spaniolului de la gruparea maghiară s-a petrecut pe cale amiabilă, relația dintre părți a rămas echilibrată, ba chiar președintele clubului, Bartha Csaba, îl consideră pe Ambros un profesionist. Și Csaba este îndreptățit să spună asta, mai ales că performanțele lui Gyor au fost excelente, pe toată durata mandatului lui Ambros – cinci titluri în campionatul maghiar și patru coroane supreme în Liga Campionilor!

Este un moment crucial și în viața clubului maghiar, pentru că două din cele mai valoroase handbaliste, Anita Gorbicz, care este la Gyor din 1998, și Eduarda Amorim, un inter brazilian aflat aici din 2009, își vor încheia cariera, la finalul sezonului 2020-2021. Prin urmare, este timpul ca Gyor să fie restructurat și să primească o distribuție nouă, iar Martin Ambros pare să fie alesul, pentru această reconstrucție.

Doar că în discuție intră și soarta tehnicianului actual, Dany Gabor, fost asistent al lui Ambros, cu care Gyor și-a continuat povestea de succes – pe lângă titlul național și Cupa Ungariei, trofee câștigate fără ca gruparea să înregistreze vreo înfrângere, Gyor a devenit din nou Regina Europei. ”Dacă vom face vreo schimbare în personalul nostru, o vom anunța printr-o conferință de presă”, a ținut să liniștească spiritele președintele clubului, Bartha Csaba. Se fac tot felul de speculații, de noul loc de muncă al lui Dany Gabor, care ar putea fi pe banca tehnică a lui Siofok, unde se află, deja, un cunoscut de-al lui Dany, croatul Zdravko Zovko, fostul său asistent de la Gyor. Prin urmare, cuplul de success de la Gyor, Gabor – Zdravko (n.n.foto jos), se poate reface la Siofok, dar nu se știe pe ce post fiecare. Ofițerul de presă al lui Siófok Kézilabda Club, Biro Bence, nu a putut să infirme, dar nici să confirme informațiile apărute în presa maghiară.

Comments are closed.