Marius Copil, în premieră, pe iarba de la Wimbledon!

Dum, 26 iunie 2016

De mâine și până pe 10 iulie, la Londra, este programat cel de-al treilea Turneu de Grand Slam al anului, poate ultimul în condițiile unei libertăți depline – se știe, de-acum, opțiunea londonezilor de a se despărți de Europa, iar în atare condiții, poate și Bătrânul Continent să-și reconsidere prieteniile, fie și în sport. Sau poate că Brexit-ul poate fi și un fel de ”adio, dar rămân cu tine”, dar să nu anticipăm!

Ne bucurăm să spunem că în ediția din acest an (istoria spune că primul turneu a avut loc în 1877), pe tabloul principal al probei de simplu masculin și-a făcut loc și Marius Copil, românul fiind nevoit să joace trei meciuri în calificări, după cum urmează:
– Turul 1, 6-1, 6-2 cu chinezul D. Whu
– Turul 2, 7-5, 6-4 cu francezul De Schepper
– Turul 3, 7-5, 7-5, 6-4 cu italianul T. Fabbiano

În primul meci de pe tabloul principal, Marius Copil, care se află pe locul 174 ATP, îl va avea ca adversar pe francezul Lucas Pouille, favoritul numărul 32 al Turneului, poziționat pe locul 29, în Clasamentul ATP. Și dacă toate drumurile duc la Roma, cum se spune, iar Lucas este, de departe favoritul jocului, eu aș miza pe acest debut surprinzător al lui Marius, care are, deja, trei victorii, până să ajungă la masa bogaților, și cred că va face tot ce va putea să mai stea, măcar un tur, printre stelele tenisului mondial. În calificări s-a mai aflat și Adrian Ungur, dar acesta a pierdut chiar din primul tur, scor 7-6, 4-6, 3-6, la spaniolul Ramirez Hidalgo.

În privința fetelor noastre, acolo unde stăm mult mai bine, avem cinci jucătoare intrate direct pe tablou, care vor avea următorul program:
– Simona Halep – Anna Schmiedlova, Slovacia
– Sorana Cârstea – Petra Kvitova, Cehia
– Patricia Țig – Sara Errani, Italia
– Irina Begu – Carina Witthoeft, Germania
– Monica Niculescu – o adversară din calificări

Vom avea emoții și la dublu masculin, firește, acolo unde chiar suntem îndreptățiți ca băieții noștri, Tecău și Mergea, împreună cu partenerii lor, Rojer și Bopana, să se bată, de ce nu?, pentru marele trofeu. În primul tur, ei vor avea de jucat cu:
– Mergea/Bopana (India) – M. Draganja/N Mektic , ambii din Croația
– Tecău/Rojer (Olanda) – J. Marray (Marea Britanie)/A. Shamasdiu (Canada)

Și tot la dublu, Irina Begu și Raluca Olaru iși vor încerca și ele șansa, în fața cuplului K. Bartens (Olanda)/J. Larsson (Suedia0

Comments are closed.