LPF2 și-a stabilit organigrama după ședința de la Mogoșoaia

sâm, 28 iunie 2014

Liga a doua Profesionista de Fotbal a organizat, vineri, la Mogosoaia, cea de a doua Adunare Generala a forului, intrunire la care au luat parte reprezentantii a 20 dintre echipele care vor participa din sezonul viitor in competia esalonului secund. Intalnirea a avut ca rezultat stabilirea prin vot a organigramei structurale a LPF2 si alegerea celor sapte membri ai Biroului Executiv, in frunte cu Auras Brasoveanu, presedintele organismului.

La discutii s-au prezentat oficialii cluburilor fondatoare, Farul Constanta, Dunarea Galati, FC Olt, Gloria Buzau si CF Braila, precum si alti 15 reprezentanti ai echipelor care au devenit asociate Ligii a doua Profesioniste de Fotbal, toate cu drept de vot: Caransebes, Fortuna Poiana Campina, CFR Suceava, Gloria Bistrita, Sageata Navodari, FC Clinceni, ACS Berceni, Unirea Tarlungeni, FC Dorohoi, UTA , FC Mioveni, Unirea Slobozia , CSM Rm. Valcea si Olimpia Satu Mare. Minerul Motru nu a fost reprezentata.

Scantei la inceputul discutiilor

Evenimentul a debutat furtunos, existand niste dezacorduri intre FRF si LPF 2 in legatura cu locul de desfasurare a Adunarii Generale. Federatia ar fi dorit ca intrunirea LPF 2 sa se mute la Hotelul Ramada, in Bucuresti, acolo unde o parte dintre cei care conduc fotblaul romanesc ar fi putut superviza discutiile din cadrul reuniunii reprezentantilor cluburilor de Liga 2.

Cum la ora 16 niciunul dintre acestia nu s-a indreptat spre locatia preferata de FRF, chiar inainte de inceperea sedintei, consilierul personal al lui Razvan Burleanu, Gabi Badescu, a transmis un mesaj ferm auditoriului, informand ca presedintele Federatei ii asteapta pe toti cei prezenti la Adunarea Generala sa vina la Hotel Ramada pentru discutii.

In urma acestei dispozitii, Auras Brasoveanu, presedintele LPF2 i-a transmis lui Razvan Burleanu ca Adunarea Generala a respectat toate procedurile legale, iar juristul LPF 2 a spus ca nu poate fi schimbat in niciun fel locul de desfasurare a intrunirii. In aceste conditii, Gabi Badescu a plecat nervos de la academia de fotbal de la Mogosoaia, iar reprezentantii LPF 2 au inceput dezbaterile cu o stare de surescitare vizibila, informează Sport Total.

S-a solicitat ulterior opinia oficialilor cluburilor de Liga 2 privind mutarea intregii Adunari Generale LPF 2 de la Mogosoaia la Hotel Ramada. Au fost 11 voturi pentru pastrarea locului de desfasurare si 5 impotriva.

Votarea organigramei. Salariile in asteptare

Discutiile pe marginea chestiunilor de pe ordinea de zi au inceput, asadar, adaugandu-se pe lista celor 20 si cluburi care au promovat din Liga 3 si Liga 2 si au dorit afilierea la aceasta structura, FC Voluntari si Soimii Pancota, cluburi care au adus in scris cererile de aderare la LPF 2.

S-a trecut ulterior la votarea unei scheme propuse de Auras Brasoveanu si consilierii sai, care cuprinde 23 de posturi pentru organigrama LPF2 in vederea bunei functionari a colaborarii cu FRF pentru noul sezon.

Au fost stabililte doar structura si compartimentele organigramei, nu si persoanele sau salariile care vor fi atribuite. Desi au fost propuneri privind valoarea retributiilor, discutiile au dus la concluzia ca e mai bine ca mai inainte sa se stie ce buget va cumula LPF 2 din taxe, cotizatii, alte surse de venit plus donatiile de la FRF, pentru ca mai apoi cuantumurile salariale sa fie votate in alta sedinta, ce va avea loc ce mai devreme pe 10 iulie sau 16 iulie.

Formarea Biroului Executiv

Dupa aceea s-a trecut la un alt punct al ordinii de zi: alegerea celor sapte membri ai Biroului Executiv al LFP2, condus de Auras Brasoveanu din functia de presedinte, din care vor mai face parte doi vicepresedinti si doi reprezentanti din fiecare serie a esalonului secund.

Vicepresedinti au fost desemnati Dan Tulpan de la Gloria Bistrita, pentru Seria de Est, si Ionut Ivan de la FC Olt, pentru Seria de Vest. Din Biroul Executiv vor mai face parte Stefan Stana (ACS Berceni) si Virgil Munteanu (Fortuna Poiana Campina) pe Seria de Est, respecitv Telu Stancu (CS Mioveni) si Bogdan Medrea (CSM Rm. Valcea) pe Seria de Vest.

Pentru sambata ramane de stabilit, in cadrul CEx, chestiunile legate de modul in care se va promova si se va retrograda in noul sezon.

Doi jucator U21 in teren, varianta agreata de cluburile de Liga 2

La Adunarea Generala de la Mogosoaia s-a reluat si subiectul care a creat multa valva la intrunirea anterioara, desfasurata la Harman, unde s-a votat propunerea de revenire asupra numarului de juniori de categorie pe care echipele din Liga 2 trebuie ii aiba concomitent in joc, din sezonul viitor. Varianta propusa anterior de LPF in Comitetul Executiv, ca un jucator U19, un jucator U21 si un jucator U23 sa se afle simultan pe teren, a fost combatuta de reprezentantii cluburilor de Liga 2. Acestia prefera sa se pastreze regula actuala cu doi jucatori sub 21 de ani.

Propunerile votate vineri, in Adunarea Genereala a Ligii a doua Profesioniste de Fotbal, vor fi prezentate in sedinta Comitetului Executiv al FRF de sambata, programata dupa Adunearea Generala ce va avea loc dimineata.

Comments are closed.