Lorena Ciculescu: ”Nu vreau să mai aud de handbal”!

mar, 29 august 2017

Este declarația unei foste jucătoare, care a trecut prin Centrul de pregătire de la Rm. Vâlcea. Și în loc să ajungă mare campioană, așa cum a visat, Lorena Ciculescu, din Pitești, a ajuns ca, după doi ani de luptă cu diagnosticele, cu medicii, cu kinetoterapeuții, dar mai ales cu Federația Română de Handbal, să exclame: ”Nu vreau să mai aud de handbal”!

Înfricoșător, dar real – o tânără care a fost selecționată să meargă la Centrul din Vâlcea, datorită talentului ei și a calităților fizice (era o extremă stânga foarte tenace), și-a pierdut visul și era pe cale să devină și infirmă, din pricina adulților de care era înconjurată: antrenori, medici, kinetoterapeuți, funcționari federali. I-am spus povestea, în ianuarie 2017 (http://www.ilfovsport.ro/andreea-ciculescu-o-noua-victima-a-indolentei-federatiei-de-handbal/), într-un articol complet, care a cuprins o declarație incendiară a părintelui acestei fete. Spuneam atunci că ziua de 5 septembrie, 2015, avea să fie una blestemată, cauzată de o accidentare brutală, la un meci oficial, la care Lorena participa. Avea să fie sfârșitul prematur al unei cariere, din pricina indolenței antrenorilor, care nu s-au îngrijit s-o ducă pe handbalistă la spital, ținând-o în Centru câteva zile, cu dureri foarte mari, care i-au refuzat analizele și operația pe banii Federației, fiind nevoie de un proces în Instanță, pentru ca familia handbalistei să-și recupereze cheltuielile.

A fost necesară intervenția tatălui, care a făcut tot ce a depins de el, ca fetei să-i fie bine. Cu greu a adunat banii pentru operație, cât și pentru recuperare, iar aceste întârzieri, cât și recuperările neprofesioniste, făcute la Centru, au dus la un verdict final înfiorător – Lorena Ciculescu nu va mai putea face sport de performanță niciodată, din cauze medicale!

”Îmi aduc aminte de dumneavoastră și cred că articolul de la acea vreme m-a ajutat în rezolvarea problemelor mele. Sunt bine, m-am operat din nou acum 3 săptămâni , am terminat procesul și am recuperat toti banii. Operația a decurs normal, doamna doctor (n.n. Marinescu, de la Spitalul Colentina) mi-a spus că trebuie să fac o recuperare mai blândă, pentru că sunt la a doua operație și mi-a fost afectat și cartilajul. Dânsa mi-a mai recomandat să nu mai fac sport de performanță, din cauza acestei accidentări, dar și din pricina faptului că am făcut cu întârziere această a doua operație. Dar nu mă las, drumul meu trebuie să continue – vreau să termin liceul și apoi să merg la Academia de Poliție”, ne spunea Lorena Ciculescu.
Ionel Pană

2 de comentarii pentru "Lorena Ciculescu: ”Nu vreau să mai aud de handbal”!"
  1. Dan spune:

    Cate victime o sa mai apara in ” era Dedu- Bocan” ? Doi gropari ai handbalului romanesc,de o nesimtire rara ,fata de aceste jucatore ! Mizerii de oameni !

  2. Doru spune:

    Cat timp la conducerea FRH este acest binom gaunos Dedu-Bocan,adica cancerul handbalului romanesc, nu ne mai putem astepta la ceva bun pentru handbal! Nu-i intereseaza decat cum sa acumuleze mai multi bani,amandoi cu salarii nesimtite ,care iau de la unii si ingenuncheaza pe alti dupa interesul lor ,Bocan fiind TRMPETA lui Dedu,doar sa- l tina in functie pana la pensie si sa- i lase arbitrajul sub comanda ! Unde s-a vazut ca secretarul general al Federatiei sa fie si presedinte al arbitrilor? Doar FRH din Romania! DNA daca intra la FRH cei doi ies urgent la pensie si se muta la..pension ..! Sa-i ajute dzeu ! Si in acelasi timp handbalul,pana nu il ingroapa de tot ,acesti hoitari!