Liga a 2-a a ajuns la finalul unui sezon plin de evenimente

mie, 05 iunie 2013

Miercuri se joacă ultima etapă în cele două serii de divizia B, iar singura miză este reprezentată de evitarea retrogradării. Astfel, în seria Est, Dinamo II este deja retrogradată de pe locul 13, iar pentru a scăpa de locul 12 se luptă două echipe: Rapid CFR Suceava cu 21 de puncte și Chindia Târgoviște cu 23. Bucovinenii joacă pe teren propriu cu CS Otopeni, iar cei din fosta reședință a Țării Românești primesc vizita Unirea Slobozia.

Iată programul complet al ultimei etape (toate meciurile încep la ora 18):

Rapid CFR Suceava – CS Otopeni

Farul Constanța – Săgeata Năvodari

CS Buftea – CF Brăila

Chindia Târgoviște – Unirea Slobozia

Dunărea Galați – Sportul Studențesc

Dacă săptămâna trecută seria Est și-a desemnat câștigătoarele, Săgeata Năvodari alăturându-se lui FC Botoșani în drumul spre Liga 1, se știu și echipele ce vor evolua din toamnă în al doilea eșalon fotbalistic în prima serie: SC Bacău, Viitorul Axintele și ACS Berceni. În cazul celei de-a doua, există o incertitudine cu privire la divizia în care va evolua. Astfel, ocupanta locului doi în seria câștigată de Viitorul Axintele, Gloria Buzău, a cerut în mod oficial excluderea liderului din C2, pe motiv că aceștia nu ar fi participat cu 5 echipe de juniori în campionatele destinate acestora. Tot în această serie ar urma să evolueze și Rapidul, echipa din Giulești neluând licența pentru următorul sezon competițional.

Satu Mare, Motru şi Târlungeni promovează în B

Din seria Vest oficial pică o singură echipă, iar aceasta se va decide dintre FC Maramureș Baia Mare (23 de puncte), care are o deplasare la Mioveni miercuri în ultima etapă și ALRO Slatina (22 de puncte) ce primește vizita celor de la FCM Târgu Mureș. Reprezentanții celor două echipe au contestat, însă la Adunarea Generală de sâmbătă, decizia FRF de a transforma locul 12 într-unul retrogradabil abia în martie 2013, considerând că această decizie nu este în concordanță cu ROAF-ul.

Iată programul ultimei runde din seria Vest (toate meciurile încep la ora 18):

ACS Poli – FC Bihor Oradea

CS Mioveni – FC Maramureș Baia Mare

ALRO Slatina – FCM Târgu Mureș

Damila Măciuca – FC Argeș

Luceafărul Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea

La vârful clasamentului situația e clară, Corona și ACS Poli sunt promovate matematic, și-au luat licența deci vor evolua din următorul sezon în A.

Din seriile C vor promova în B2 următorele echipe: Olimpia Satu Mare, Minerul Motru și Unirea Tărlungeni. Tot aici ar urma să joace și noua echipă a Craiovei, dar și Universitatea Cluj, în cazul în care nu obține licența la TAS.

Sursa: Ştiriledesport

Comments are closed.