Liga 2 începe pe 30 august cu doi U21 în teren

Dum, 29 iunie 2014

Sâmbătă după-amiază, după Adunarea Generală Extraordinară a FRF a avut loc şi şedinţa Comitetului Executiv în care s-a discutat şi problema eşaloanelor inferioare. După cum bine ştiţi, în ultima şedinţă a comitetului federal s-a aprobat ca în sezonul 2014-2015 să se meargă pe un sistem competiţional cu două serii de 14 echipe la nivelul Ligii 2, însă tot atunci s-a votat ca în teren să fie folosiţi la acest nivel câte un jucător Under 19, Under 21 şi Under 23 în acelaşi timp.

Această ultimă propunere a stârnit nemulţumirea oficialilor de cluburi, care s-au plâns pe bună dreptate că mai au pic şi vor face contabilitate la meci şi nu fotbal, pentru a nu încălca regulamente, mai ales când apar accidentări sau eliminări. De aceea, vineri la Mogoşoaia, în cadrul Adunării Generale a LPF2 s-a decis să se înainteze Comitetului Executiv propunerea de a se păstra varianta din sezonul 2013-2014, adică doi Under 21 concomitent. Pe aceeaşi listă de propuneri s-a aflat şi cea referitoare la data de start a noului sezon, avansându-se data de 30 august şi nu cea de 6 septembrie aşa cum se vorbea pe culoarele FRF.

Demersul forului condus de Auraş Braşoveanu a avut succes, astfel că ieri s-au aprobat în Comitetul Executiv atât revenirea la doi U21, cât şi data propusă de cluburi.

„Ieri în Comitetul Executiv s-a renunţat la varianta cu unul, unul, unul (n.a. – un U19, un U21, un U23). S-a revenit la varianta cu Under 21, cu obligativitatea ca din sezonul următor să se treacă la doi de Under 19” a explicat Braşoveanu

Un alt subiect discutat a fost cel legat de convenţia de preluare a Ligii 2 de către LPF2. Astfel, ieri s-a ajuns la un numitor comun în ceea ce priveşte data la care se va dezbate această convenţie, în speţă 11 iulie.

„Pe data de 11 iulie se va dezbate şi se va supune la vot convenţia dintre FRF şi LPF2 privind preluarea Ligii 2” a comentat preşedintele noului organism reprezentativ al cluburilor din eşalonul secund

Retrogradarea în funcţie de Liga 3

O altă propunere a LPF2 către Comitetul Executiv a fost cea privind retrogradarea la finalul sezonului 2014-2015. Astfel, la Mogoşoaia s-a propus ca din fiecare serie să cadă câte patru echipe, însă momentan nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Explicaţia este una destul de simplă, fiind legată de situaţia Ligii 3 în acest moment.

„Nu s-a putut lua o decizie în ceea ce priveşte retrogradarea la acest moment, deoarece nu ştim cu câte echipe şi în ce format va începe eşalonul trei. Până nu se va stabili sistemul competiţional acolo, nu se poate stabili nimic. Chiar dacă se vehiculează şi varianta de patru serii, eu sunt convins că până la urmă tot şase vor fi, aşa cum s-a discutat data trecută în Comitetul Executiv. Depinde acum de câte echipe se vor înscrie” a detaliat Braşoveanu

Comments are closed.