Lăzărescu: „De miercuri, echipa se numeşte ACS Clinceni”

lun, 22 iulie 2013

ACS Buftea trece în această vară printr-un amplu proces de schimbare, atât la nivel de lot, cât şi din punct de vedere organizatoric. IlfovSport a discutat cu preşedintele ilfovenilor Dan Lăzărescu pentru a afla mai multe informaţii despre ce se petrece cu echipa care joacă din iarnă la Clinceni.
Oficialul echipei ilfovene a avut amabilitatea de a ne răspunde la o serie de întrebări, după cum puteţi vedea mai jos:

– Domnule Lăzărescu, la revenirea în Liga a II-a, Buftea a terminat pe un nesperat loc 6. Cum comentaţi parcursul echipei în sezonul trecut? Care consideraţi că au fost plusurile şi care minusurile?

Am preluat ACS Buftea la jumătatea sezonului 2012-13, atunci când echipa se afla pe loc retrogradabil (locul 12). Împreună cu stafful tehnic am reuşit să găsim o formulă de joc interesantă încercând o simbioză între prospeţimea jucătorilor tineri şi experienţa celorlaţi. Am terminat într-adevăr pe poziţia a şasea însă dacă facem un calcul simplu şi luăm în considerare doar ceea ce s-a întâmplat în returul campionatului veţi vedea că am terminat pe locul 4.

– Este fostul arbitru Dan Lăzărescu responsabil de rezultatele echipei?

Rezultatele reprezintă meritul echipei şi al băncii tehnice, oameni cu care am ales să lucrez. Cât priveşte substratul întrebării dumneavoastră vă spun un singur lucru – în returul campionatului trecut, ACS Buftea a beneficiat de o singură lovitură de pedeapsă, care a trebuit să fie repetată după prima execuţie. Ştiţi câte lovituri de la 11 metri s-au acordat împotriva noastră? Şase!

– Unde va juca echipa în sezonul viitor şi sub ce nume o va face?

Vă declar în exclusivitate că începând de miercuri (n.r. 17 iulie) numele echipei pe care o conduc este ACS Clinceni. Primăria şi Consiliul Local din Clinceni au apreciat proiectul nostru şi am considerat de cuviinţă să schimbăm denumirea echipei atât timp cât desfăşurăm jocurile de pe teren propriu în Clinceni.

– Ce planuri aveţi pentru noul sezon. Se anunţă echipa dumneavoastră o candidată la promovare sau nu este un obiectiv imediat?

Pentru noul sezon ne-am propus să practicăm un fotbal frumos, de calitate. Nu avem drept obiectiv promovarea însă dacă reuşeşti să practici un fotbal de calitate sunt convins că rezultatele nu vor întârzia să apară. În acest sens am reuşit să facem în această perioada două tranferuri importante pentru noi – golgheterul Ligii a II-a din sezonul trecut, Clement Pălimaru şi Dorinel Popa.

– În noul sezon, care consideraţi că vor fi principalele favorite din seria I la promovare?

Fără doar şi poate principalele favorite la promovare sunt Poli Iaşi şi Concordia Chiajna. Să nu uităm că aceste două echipe au fost foarte aproape să rămână în prima ligă, iar loturile acestora sunt valoroase.

– Care este bugetul echipei pentru noul sezon?

Nu aş putea să vă spun o cifră. Calculele sunt făcute pentru a susţine practicarea unui fotbal de calitate, iar asta implică stabilitate. Să ştiţi că o parte din devotamentul fotbaliştilor este dată de stabilitatea financiară de care dispune clubul respectiv.

– Ce planuri aveţi cu terenurile de la Domneşti? Luaţi în considerare să faceţi un stadion acolo omologabil pentru Liga a II-a sau vor rămâne doar pentru amicale/antrenamente?

Înainte de toate, trebuie menţionat că baza de antrenament a clubului mai dispune de alte două terenuri în Dragomireşti. Revenind la cele două terenuri din Domneşti, în ciuda faptului că nu există gazon în România aşa cum îl au aceste terenuri, nu dorim să oficializăm în niciun fel acest lucru. Aceste terenuri vor rămâne în continuare terenuri de antrenament şi eventual pentru meciurile neoficiale. După cum va spuneam partidele oficiale se vor desfăşura tot în Ilfov, pe Clinceni Arena.

0 de comentarii pentru "Lăzărescu: „De miercuri, echipa se numeşte ACS Clinceni”"
  1. […] Lăzărescu: “De miercuri, echipa se numeşte ACS Clinceni” […]