Lazăr Mihalache, Dobroești: ”Cincinalu’n patru ani și jumătate”!

Dum, 27 noiembrie 2016

Primul turneu de sală, din mica istorie a echipei de Junioare III, a Clubului Unirea Dobroești, a fost unul de mare succes, poate nu atât de mult prin prisma rezultatelor, cât mai ales prin jocul prestat, prin evoluția încântătoare, în unele momente, prin sacrificiul și dăruirea tuturor elevelor crescute cu migală și răbdare de Lazăr Mihalache. ”Cu două luni în urmă, mă gândeam că o coeziune între aceste handbaliste voi vedea mai spre primăvară, poate chiar pe final de campionat. Acest turneu, însă, m-a uimit și pe mine, fetele mi-au arătat că sunt, deja, o familie, că sunt capabile de sacrificii una pentru cealaltă, că principalul scop, pentru toată lumea, este victoria echipei. Ca să glumesc, pot să spun că am realizat cincinalul în patru ani și jumătate”, ne declara Lazăr Mihalache, după încheierea celor patru zile de turneu.

Când s-a decis ca acest grup de Junioare III să intre în Campionatul Național, tehnicianul își dorea, ca țintă finală, pentru primul sezon, să construiască relații de joc, să construiască mici valori, să construiască destine care să facă primii pași în handbal. ”Ce pretenții să am, dacă noi nu avem talie la portar, vom pierde puncte, față de adversarele noastre, dar nu asta mă interesează, pentru că va veni și rândul acestei generații să se impună printre teamurile tradiționale ale Capitalei”, comenta Lazăr în vară.

Dar lucrurile au avansat mai repede decât se aștepta antrenorul, iar acest prim turneu a demonstrat că totul este posibil. ”Poate că în această iarnă vom găsi un portar de talie, să beneficiem și noi de acel punct în plus. Dacă nu pierdeam aceste puncte, eram pe locul trei, acum, și mergeam în Turneul Semifinal. Mă gândesc că ne putem schimba din mers obiectivele, mai ales că fetele au demonstrat că se poate. Suntem pe drumul cel bun, sigur că mai avem de lucrat, însă acum știu că orice se poate. Aș putea să mă laud că, după CSM București, care are toate calitățile unei formații de top, noi suntem gruparea cu banca de rezerve la același nivel cu titularele. Asta spune multe despre munca noastră, despre dorința feteleor”…, declara antrenorul.

Așadar, în Turneul I, desfășurat la Sala CSȘ 6, ACS Unirea Dobroești a obținut următoarele rezultate (comentariile aparțin lui Lazăr Mihalache):
– ACS Unirea Dobroești – CSO Pantelimon 32 – 3 (12-2): ”Un meci fără istoric, în care a jucat toată echipa, un fel de antrenament oficial”
– ACS Unirea Dobroești – CSM București 17 – 26 (12-13): ”Aceasta este diferența de valoare, eu spun adevărul. În meciul din sezonul regulat a fost diferența mult mai mică, poate că am ratat chiar victoria, dar atunci le-am prins nepregătite, încă nu erau o echipă sudată, sunt fete cu experiență, cu 4-5 ani de joc împreună și cu un antrenor, Rasmus Poulsen, crescut la școala daneză de handbal. Nu caut scuze, pentru că vom crește și noi”…
– ACS Unirea Dobroești – Rapid București 21 – 18 (12-10): ”Giuleștencele ne-au bătut clar în sezonul normal, dar acum le-am dat o lecție de dăruire, de coeziune. Am câștigat meciul cu o apărare perfectă, iar pe atac, fie faza a II-a, fie contraatacul, am dezvoltat scheme frumoase, lucrate la antrenamente. Și pe mine m-au surprins fetele, mai ales prin lupta dusă până la sacrificiu”
– ACS Unirea Dobroești – CSȘ 6 București 18 – 19 (8-12):”Am pierdut, este adevărat, însă fetele au jucat la capacitate maximă, au arătat că trebuie luate în seamă cu mai mare seriozitate. S-a terminat cu anonimatul și am simțit asta, pentru că și în tribune, printre părinții fetelor, dar și printre antrenori, am auzit șușoteli, cum că Dobroeștiul a crescut mult. Am pierdut dramatic, nu vreau să dau vina pe arbitri, chiar dacă … sau mai bine nu spun nimic. Oricum, jocul a fost frumos.

Ar fi nedrept să remarc pe cineva anume, după acest Turneu, eu felicit întreaga echipă, mi-au făcut surprize frumoase – le spun că vom munci mai mult, de-acum înainte, mai ales că ele mi-au arătat că pot face ce le spun, ca pot gândi și singure, de cele mai multe ori, că pot fi imprevizibile și au început să se obișnuiască cu victoriile”, încheia antrenorul Lazăr Mihalache.

Coordonatorul Secției de Handbal, Vasile Țane, se arăta și el mulțumit, în mare măsură, de rezultate, doar înfrângerea la un singur gol în fața gazdelor nu i-a prins prea bine, dând vina pe neștiința arbitrilor. ”Le-am spus că o să le fac Raport la Federație, noi suntem o echipă nouă în circuit și nu vrem ca cineva să-și bată joc de munca noastră. Nu cerem niciun favor, vrem doar respect, iar dacă pierdem, noi știm să o facem cu demnitate. Unul din marii noștri istorici, poeți și politicieni, Nicolae Iorga, spunea, citez, <>, să înţeleagă fiecare ce vrea, din aceste vorbe. În privinţa comportării echipei noastre, lucrurile merg foarte bine, iar asta se datorează şi faptului că relaţia sportive + antrenor + părinţi este una bazată pe respect. Nimeni nu se bagă peste antrenamentele lui Lazăr, peste deciziile lui, din timpul meciului, iar părinții au înțeles asta – nu vrem să ne facem de rușine pe la meciuri, să existe conflicte, așa cum s-a întâmplat la alte cluburi.

Și o știre de ultimă oră – pentru Turneul II, programat în perioada 8-10 decembrie, Clubul ACS U nirea Dobroești va depune o ofertă, la Federația Română de Handbal, pentru atribuirea competiției. Va fi un frumos adevărat regal în comuna ilfoveană.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Comments are closed.