La doar 17 ani, englezul Jude Bellingham a ajuns în Bundesliga, la Borussia Dortmund!

mar, 21 iulie 2020

Este un transfer de senzație – atât prin prisma faptului că englezul a devenit cel mai tânăr jucător din campionatul Germaniei, cât și prin faptul că perioada de transfer, de cinci ani, este una neobișnuită în astfel de cazuri. Mai mult, Bellingham a fost remarcat și apreciat de nemți, în ciuda faptului că postul pe care joacă englezul nu este de atacant, acolo unde te poți afirma rapid, cu câteva goluri sublime, ci de mijlocaș, unde trebuie travaliu, de la o poartă la alta, unde trebuie creație, pase precise, ba chiar și pătrunderi individuale, uneori!

Iar Jude Victor William Bellingham a surprins plăcut, preț de mai bine de 10 ani, de când a-nceput să-și construiască cariera la Birmingham City. În plus, copilul și juniorul mijlocaș i-a impresionat și pe selecționerii echipelor naționale juvenile, Bellingham făcând parte din cea Under 15 ani, apoi Under 16 și chiar Under 17. În sezonul recent încheiat, juniorul a contribuit cu 4 goluri și trei pase de gol, pentru colegii săi seniori de la Birmingham, bifând 40 de prezențe în Premiere League.

”Nu pot să mulțumesc suficient echipei mele, Birmingham City, pentru ceea ce a făcut pentru mine, nu doar în acest sezon, ci de la vârsta de 7 ani, de când am intrat la Academia de fotbal. Sunt, de asemenea, deosebit de încântat că am ajuns la unul din cele mai mari cluburi din Europa și îmi doresc să joc cu tribunele pline, să aud vuietul celor 80.000 de spectatori, ce se vor afla pe Signal Iduna Park, stadion pe care îl consider cel mai frumos din lume”, declara, nu fără emoții, Jude.

Potrivit oficialilor de la Dortmund, Bellingham se va alătura noii sale echipe pe 30 iulie, pentru a demara pregătirile pentru noul sezon. Englezul va continua să poarte numărul 22, același pe care l-a avut și în campionatul englez. ”Motivația principală, pentru care Jude Bellington a venit în Bundesliga, este perspectiva pe care i-am oferit-o în teren. Are un potențial enorm, pe care vom căuta să-l dezvoltăm împreună cu el, în următorii ani. Are calități uimitoare cu și fără minge, iar mentalitatea lui este una puternică. Jude va întări imediat echipa noastră, iar noi îi vom oferi timpul necesar pentru a se adapta cu echipa și nivelul ei superior de joc”, a ținut să precizeze și directorul sportiv al echipei germane, Michael Zorc.

Comments are closed.