La CSM Slatina, nimic nu este întâmplător!

lun, 30 octombrie 2017

După cinci etape fără victorie, fetele de la CSM Slatina au spart gheața și au câștigat un punct la Brăila, exact în momentul când antrenorul Pera credea că fetele de la Dunăre s-au copt în fața oricărei adversare. Meciul a fost mai mereu sub conducerea gazdelor, lăsând impresia că sunt capabile să gestioneze fără probleme ostilitățile și că victoria nu are cum să le scape.

Doar că Bora, antrenoarea oaspetelor, s-a săturat ca echipa să joace bine, dar să piardă pe final, din lipsă de benzină sau experiență – și-a bătut fetele la cap, nu știm cu ce cuvinte, cu ce promisiuni, am auzit doar că le-ar fi spus că dacă nici acum nu demonstrează ce pot, atunci ar fi bine să se predea fără luptă, în fața tuturor. Și oltencele au prins curaj și au început să joace după lecțiile învățate la antrenamente. Slatina a trecut pe lângă un rezultat de excepție, victorie la Brăila, dar și un punct este bun, mai ales pentru descătușarea energiilor.

Personal mă așteptam la un astfel de deznodământ, într-un moment neașteptat, pentru că în mai toate înfrângerile din acest tur, Slatina și-a condus adversarele, le-a dominat, dar numai până la un anumit punct, pentru ca mai apoi să dispară încrederea și tabela să se întoarcă împotriva lor. Așa a fost și în prima rundă la Rapid (1-0, 3-2, 7-6, 11-10, 17-16, scor final 25-28), și cu Corona (2-0, 3-1, 4-2, 6-4, scor final 22-25), și la Craiova (3-2, 4-3, 5-4, scor final 23-34), și cu Bistrița (2-0, 7-5, 9-7, scor final 27-28), și la Vîlcea (3-1, 13-13, scor final 22-27). La Brăila a fost cu totul altceva, de la 1-0, Slatina a fost condusă apoi în permanență. Pe final de meci a egalat la 16, apoi a luat conducerea cu 17-16, ducându-se surprinzător la 20-17. Emoția victoriei a făcut ca apărarea să nu mai fie la fel de vigilentă, iar atacul să nu mai aibă idei de gol – s-a terminat egal, spre bucuria suporterilor gazdă.

De-acum, Slatina poate face orice surpriză și oriunde, trebuie doar să joace ce știe și ce face la antrenamente. Mai mult, de mai multe ori, antrenoarea Victorina Bora le-a spus să acționeze în teren, în unele momente, exact cum spune ea, fiind responsabilă de ceea ce le transmite fetelor. Sigur, olteanul, că așa este el din naștere, trebuie să fie el și original, merge și asta, dacă rezultatul este cel așteptat. Să urmărim CSM Slatina!

Ionel Pană

Comments are closed.