La clubul ilfovean Mao Rădulesco se premiază și înfrângerile!

mar, 21 iunie 2022

Surprinzător, nu-i așa?, însă pe mine nu tabela de scor m-a interesat, ci jocul fotbaliștilor mei, ambiția, dăruirea, cât de bine au prins ce-nseamnă să respecți poziția în teren. Da, am pierdut, pentru că adversarul a fost mai bun, recunoaștem cu bărbăție, însă și grupul nostru a câștigat la atitudine, la imaginea din viitor.

Am venit la Clubul Mao Rădulesco la începutul acestui an – mă cunoștea Mao, că lucrasem cu portarii cu un an în urmă. M-a sunat și m-antrebat dacă nu vreau să preiat câteva grupe de copii, chiar mi-a spus că mă apreciază cum antrenez, cum pun problema și i-a plăcut ambiția mea.Sunt copii în club de un an, poate și mai bine – Petru, de exemplu, un copil care nu știa să meargă, ca să fac o glumă, iar acum este un atacant viguros. Cuvinte bune și despre portarul nostru, Samuel, născut 2016, despre frații Dinu, frații Ionel, Robert Moghilco, ca să-i numesc pe cei mai stiliști, aș spune.

Însă eu sunt mulțumit de întreaga echipă și vreau să le spun numele tuturor, dați-mi voie: Mihnea, Gruia, Vladimir, Radu, Luca Valentin, Matias, David, Dinu Alexandru, Sebastian, Patrick, Darius, pe care noi îl numim Veveriță, Nicolai, Mario Gabriel, Patrick Ion, Albert Nikolas, Vlad Onescu, Vlad Petcana, Eduard Andrei, frații Ursu, Alexandru Popescu, zis și Bubu, Vieriu și Anca, sper să-i fi scris pe toți, din grupele 2012/2013 și 2014/2015. La cei mai mici, născuți 2016/2017, se recomandă încă de pe acum Alin, David și Gabriel, și Patrick, talente care se vor impune cât de curând.

Antrenamentele noastre se desfășoară într-o atmosferă de joacă, aș spune, însă fără să forțăm nota le imprimăm copiilor spiritul de competiție și îi obișnuim să știe că fiecare dintre ei este important, esențial, chiar, când vor ajunge la o echipă în 11. Este o strategie pusă la punct împreună cu Mao, ne jucăm organizat, iar copiii ușor, ușor învață și ascultă ceea ce noi le spunem.

Colaborarea cu Mao este una profesionistă, suntem pe aceeași lungime de undă, fiecare își respectă munca și o face cu ambiție, și pasiune – prioritatea pentru club este fotbalistul, pentru el facem toate eforturile!

Și am muncit bine, până acum, opinez, iar din această toamnă am posibilitatea să aflu adevărata dimensiune a activității mele – clubul Mao Rădulesco va intra în campionatele ilfovene cu Grupa 2012/2013, iar cu seria 2014/2015 vom juca în competițiile Municipale de la București. A venit vremea să ieșim în lume, oficial, să arătăm educația fotbalistică a sportivilor Clubului Mao Rădulesco.

Cine sunt?
Despre mine, Ionuț Manea pot spune atât, fotbalul a început la vârsta de 9 ani. Îmi aduc aminte și acum când pe 16 Ianuarie 1999 fratele meu în loc să imi cumpere o ciocolata mi-a pus un trening in ghiozdan si m-a dus la fotbal. Acela a fost cadoul pentru ziua mea de nastere. M-am indragostit pe loc si am renuntat la Judo pe care il practicam de 1 an de zile in detrimentul fotbalului. Pot spune ca am avut parte de antrenori importanti in cariera mea care au avut impact decisiv in formarea mea, buni pedagogi si excelenti profesori. Dupa ce am terminat scoala generala profil sportiv, liceul profil sportiv ambele in specializare fotbal – drumul meu a luat o intorsatura 180 grade si dupa ce suferisem un accident la picior si am avut o dubla fractura de tibie si peroneu am fost nevoit sa iau un alt parcurs al vietii iar daca toata viata am fugit de matematica, facultatea pe care am terminat-o a avut specializare „Stiinte Economice – Management”

In 2020 Domnu Mao a gresit un telefon. M-a sunat pe 16 Februarie sa imi spuna La Multi Ani (1 lună mai tarziu😂), ideea este ca trebuia sa sune un alt prieten de-al lui tot Manea. Nimic nu este intamplator, si-a adus aminte ca am jucat impreuna pentru echipa de Seniori a echpei Dobroesti si mi-a propus sa lucrez cu el pentru echipa mare specializare cu portarii caci asta a fost postul pe care eu am jucat.
Dupa ce am demonstrat ca sunt capabil sa ma mulez dupa gandirea si stilul lui asa am ajuns sa construim echipa echipa Picii.
Sunt mandru de toata increderea pe care mi-a dat-o si vreau sa ii multumesc pe aceasta cale ca mi-a oferit sansa sa aduc in acesti copii spiritul de competitie. Le multumesc parintilor pentru rabdare si imi doresc sa scot din copii lor ce este mai bun pentru a oferii societii caractere frumoase.

Ionuț Manea,
Antrenor Clubul Mao Rădulesco

Niciun comentariu

adauga un comentariu