Jurnaliștii străini vor fi monitorizați cu GPS, la Olimpiada japoneză!

mie, 09 iunie 2021

Șefa Comitetului Olimpic din Japonia, Seiko Hashimoto, a declarat, într-o reuniune a Consiliului său, că personalul presei de peste mări va fi strict monitorizat, pentru a se asigura că nu are niciun contact cu publicul. ”Japonia se află încă într-o situație dificilă, privind pandemia de coronavirus, și trebuie să ne asigurăm că ziariștii nu merg în alte locuri, decât acolo unde au fost înregistrați că vor merge. Pentru asta vom folosi aparate GPS, pentru a gestiona cu strictețe comportamentul fiecăruia”, a spus Hashimoto.
Prin urmare, mass-media din străinătate, care intră în Japonia, trebuie să trimită destinații prestabilite în timpul Jocurilor Olimpice, pentru a putea fi urmărite de organizatori cu ajutorul aparatelor GPS, și să fie izolate în primele 14 zile de la sosire. ”Dacă se constată încălcări ale acestor obligații, vor fi aplicate măsuri, precum suspendarea sau privarea procedurilor de acreditare sau chiar deportarea. După 14 zile, mediatizarea va intra în normal”, a ținut să precizeze Toshiro Muto, unul din organizatorii Olimpiadei. El le-a mai cerut jurnaliștilor să se cazeze într-unul din cele 150 de hoteluri desemnate să servească Olimpiada, în loc de rezidențe închiriate sau casele unor prieteni.

În privința delegațiilor sportive, Muto a mai spus că grupurile de participanți din Asia de Sud, India, Pakistan, Nepal Sri Lanka și Bangladesh, vor fi obligatoriu vaccinate, înainte de a intra în Japonia.

Toshiro Muto

Comments are closed.