Jos labele de pe naționala feminină de handbal…

vin, 27 mai 2016

În aceste zile naționala de handbal senioare se află în Ploiești și se pregătește pentru meciurile cu Lituania și Belarus, din calificările pentru Campionatul European din decembrie, 2016. Din păcate, politicul s-a amestecat imediat în viața tricolorelor, unul din candidații la primărie invitând un grup de fete în biroul său, pentru fotografii (foto ph-online.ro), postate imediat într-unul din ziarele prahovene, dar și pentru a le cadorisi cu câteva din efigiile orașului, de parcă fetele de insigne și fanioane ar fi avut nevoie.

Nu facem caz, pentru că naționala este sprijinită de clubul ploieștean și pentru aceste două meciuri cu Lituania și Belarus, dar și ultima parte a pregătirii pentru Olimpiada de la Rio tot aici se va face. Spunem doar că, din respect pentru aceste fete, pentru munca lor și țintele la care vizează, n-ar fi trebuit băgate în mocirla politică de la Ploiești. Vinovații principali sunt președintele clubului ploieștean, Cezar Stoichiciu, și coordonatorul sportiv Cristian Nica, și ei supuși politic conducerii interimare din Primăria Ploiești.

Toți se află în plină campanie electorală și le-a venit ideea să se afișeze cu o parte din componentele lotului național de senioare, să-și mai spele, în acest fel, imaginea de politicieni corupți (am scris despre aceștia cu câteva săptămâni în urmă). Supărarea mare este că cei care conduc Federația ar fi trebuit să protejeze echipa națională de astfel de evenimente care nu-și au rostul. Știu că pe vremuri, managerul naționalei de senioare era Narcisa Lecușanu, ajunsă, între timp, Secretar de Stat în Ministerul Tineretului și Sportului. Ea conducea acțiunile tricolorelor, ea lua hotărârile care se impuneau, în colaborare cu președintele de atunci, Cristian Gațu, și cu selecționerul Gheorghe Tadici.

Opinie scrisă de Ionel Pană

Comments are closed.