Iuliei Hangiu îi place pasul de defilare și salutul cu mâna la chipiu

mar, 13 octombrie 2020

Este handbalistă de profesie, și spun asta, pentru că odată ce a pășit într-un vestiar plin cu handbaliste, este clar că sportul i-a intrat în sânge, adică s-a infectat cu sport, cum ar zice doctorul Raed Arafat. Și pentru astăzi vă propun o domnișoară de liceu, Iulia Hangiu, care a îmbrăcat haina militară a Colegiului Național Militar Alexandru Ioan Cuza.

Dar înainte să bată pas de defilare și să-și ducă mâna la chipiu, în semn de salut față de superiorii săi, Iulia a făcut handbal, un sport care a disciplinat-o, care a făcut-o să fie mai încrezătoare, în forțele proprii. A jucat extremă stânga, dar nu s-a sfiit să vină și în centru, era una din sportivele cu mare îndrăzneală, o vitezistă, aș spune, care iubea golul (dragostea era reciprocă!). A-nceput să practice handbalul la CSM București, club puternic și de mare tradiție, care implementase un program pentru copii și juniori. După un an, a trecut la gruparea din Pantelimon, pentru ca, într-un final, să-și găsească familia potrivită, la Tonus București.

”O iubesc, pe Iulia, și m-am înțeles foarte bine cu ea. Jucătoarea a vrut să meargă la Liceul Militar, chiar m-am mirat, pentru că era răsfățata noastră. Oricum, sunt mândră, pentru că familia Tonus a crescut sportive educate, puternice, mă bucur pentru alegerea ei”, ne spunea antrenoarea Alina Natalia Cătinaș.

Am vorbit și cu recrutul, ca să mă exprim soldățește, și am aflat că Iulia încearcă să se acomodeze: ”Armata nu este ușoară, dar eu sunt obișnuită cu seriozitatea din vestiarul Tonusului, cu disciplina în joc, dar aici am dat și de trezitul de dimineață, și de înviorare, și de curățenia pe sectoare, instrucția și, într-un final, școala. Mi-e dor de handbal, recunosc, de colegi, de doamna antrenoare, însă spun că și aici mă-nțeleg cu toată lumea. Muncesc mult, pentru că vreau să reușesc pe drumul acesta, ba chiar o să joc și handbal, în continuare, în echipa liceului, care se află în Campionatul Județean”, îmi spunea recrutul Iulia Hangiu.

Mama handbalistei, Doinița Hangiu, este plăcut surprinsă de modul cum odrasla ei s-a acomodat cu viața cazonă:”Ea și-a dorit acest drum. Am văzut-o la începutul lunii și mi s-a părut un pic schimbată, este mai matură și mai serioasă. Ba chiar mi-a zis că nici nu știu ce copil am crescut”!, ne dezvăluia, cu emoție, mama handbalistei.

Comments are closed.