Irina Begu, fără curaj, în fața nemțoaicei Angelique Kerber!

sâm, 09 aprilie 2016

Jucătoarea noastră de tenis Irina Begu a pierdut în sferturile de finală ale Turneului de la Charleston, scor 2-6, 3-6, în fața nemțoaicei Angelique Kerber, care este și deținătoarea titlului din 2015. Așa cum o arată și tabela, meciul a fost dominat clar de Kerber, care a jucat ca un metronom și a avut răspuns la toate retururile periculoase ale lui Begu.

Ne-am fi așteptat la mai mult, din partea româncei, mai ales că arătase o formă bună, aici, în Carolina de Sud, înregistrând trei victorii frumoase, în fața franțuzoaicei Carolina Garcia, a americancei Bethanie Mettek Sands și a jucătoarei din Puerto Rico, Monica Puig. Însă sportiva noastră a părut un pic fără vlagă, fără determinare, raportul greșelilor neforțate fiind de 35-9 în dreptul Irinei. Practic, s-a bătut singură, pentru că, de cele mai multe ori, mingia plecată din racheta ei ori n-a avut înălțimea necesară, ca să treacă fileul, ori traiectoria a fost greșită. Înfrângerea a venit rapid, după numai o oră și 12 minute (primul set l-a cedat în 35 de minute!). Pentru parcursul ei la Charleston, Irina va primi un cec de 17.280 de dolari și 100 de puncte WTA.

Nu putem spune că a fost o repetiție reușită, înaintea meciului România – Germania, din Fed Cup, 16-17 aprilie, la Cluj, însă sperăm ca Irina să-și revină fizic și psihic, având la dispoziție o săptămână. Personal cred că Begu va fi o jucătoare importantă în această întâlnire, mai ales că Simona Halep pare să nu fi depășit definitiv pasa proastă în care se află, iar Monica Niculescu se tot chinuie să-și bată adversarele cu acel slice de dreapta, nerecomandat, uneori.

Comments are closed.