Ion Tănase, FC Voluntari: ”Nu ne facem de râs, nici la Elite”!

mar, 04 ianuarie 2022

Am terminat pe locul doi, prima parte a campionatului, și n-avem cum să pierdem această poziție, până la final. Trebuie să spun că este prima noastră participare în această competiție, U15 Elite, organizată sub patronajul Federației Române de Fotbal, iar comportarea elevilor mei este una meritorie. Și spun asta uitându-mă la linia de clasament – din 6 meciuri disputate am câștigat patru și am pierdut doar două. Avem 12 puncte, cu trei mai puține decât liderul FCSB și cu trei mai multe față de urmăritoarea noastră, Academica Clinceni.

Suntem la început de an și pot să spun că sunt mulțumit de ceea ce am realizat cu acest grup, în 2021. Sunt copii pe care i-am crescut vreme de 8 ani, le-am dat și eu cei 7 ani de-acasă, cum se spune, pe lângă ceea ce au primit ei de la părinți, iar acum culeg roadele. Am creat o echipă echilibrată, în toate cele trei compartimentele, se ajută unii pe alții și luptă pentru fiecare minge – între noi și toți adversarii diferența a făcut-o întotdeauna unitatea de grup!

Și ca o recunoaștere a muncii noastre, spun că mulți dintre fotbaliștii mei au început să fie curtați de așa-zișii scouteri, care le propun, deocamdată doar telefonic, tot felul de contracte. Fac toate eforturile ca să păstrez tot grupul, încă doi ani, cel puțin, să putem juca în campionatul U17, considerat cel mai puternic, la nivel de juniori. După doi ani, vreau să cred că vârfurile grupului vor ajunge chiar la Liga I, iar cei mai mulți vor intra în echipele de Liga 3, ca să mai crească – repet, am o echipă valoroasă și foarte educată.
Și dacă tot a venit vorba de grup, iată și lotul pe care mă bazez, în această luptă a Elitelor:

– Portari – Marian Mihai, George Mitică
– Fundași – Marius Ștefan, Mario Stan, Costas Sersescu, David Ungureanu, Dragoș Curicuță, Marius Giurea, Laurențiu Pârvu
– Mijlocași – Daniel Mihăilescu, Andrei Mirică, Andrei Lungoci, Matei Șola, Florin Enache, Andrei Dumitru, Marius Radu
– Atacanți – Robert Mihale, Gabriel Nedelcu, Abdoul Al Kaissi, Antonio Apostol, Filip Manta, Andrei Lazăr
Golgeterii echipei sunt Gabriel Nedelcu, Andrei Dumitru, Matei Șola și Robert Mihale, ultimul fiind un jucător care poate face oricând diferența.

Chiar dacă jocurile din U15 Elite au fost ceva mai tari, ca în Campionatul Ilfovean, și s-au jucat mai mult pe terenuri sintetice, am reușit să le ducem cu bine și să nu ne accidentăm. Nu-mi fac griji nici pentru retur, mai avem un meci important, cu AS New Stars, chiar în prima etapă din 13 martie, pe care trebuie să-l câștigăm neapărat, ca să ne consolidăm treapta a doua a clasamentului. Și încheiem cu liderul FCSB, campioana en-titre a ultimilor trei ani, grupare care este mai bună ca noi, să recunoaștem cu fair play.

Acum, la început de an, le doresc fotbaliștilor mei să fie sănătoși, în primul rând, și la fel de serioși ca până acum. Și să nu uite că munca lor i-a adus la acest nivel!

Ion Tănase,
Antrenor FC Voluntari SA, grupa U15

Niciun comentariu

adauga un comentariu