INTERVIU / Adrian Iencsi: “La Voluntari, greul abia acum începe! Jucătorii mei să fie atenţi!”. Află unde pleacă Voluntari în cantonament

mar, 07 ianuarie 2014

Chiar dacă evoluează în Liga a III-a, FC Voluntari va avea program de pregătire ca şi al unei grupări din primul eşalon fotbalistic al ţării. Votat antrenorul anului 2013 în ancheta IlfovSport şi premiat la Gala organizată de publicaţia noastră, Adrian Iencsi va suna adunarea luni, 13 ianuarie, la stadionul din Voluntari, “Niţă Pintea”.

Vizita medicală a jucătorilor aflaţi pe primul loc în seria a II-a a Ligii a III-a este programată în zilele de 15-16 ianuarie, apoi va urma o perioadă de pregătire locală, cu două partide amicale, unul dintre adversari fiind cunoscut deja, FC Viitorul, la 22 ianuarie.

Se lucrează în aceste zile şi la perfectarea unui cantonament de pregătire în Antalya, urmând ca echipa să decoleze spre Turcia la 10 februarie, unde timp de 10 zile vor avea loc meciuri amicale cu adversari din străinătate.

Adi Iencsi: “Le-am fixat un program strict jucătorilor. Sper să nu vină cu kilograme în plus!”

Adi, anul trecut ai fost ales antrenorul anului în Liga a III-a. Cui i se datorează?

Adrian Iencsi: În primul rând trebuie să le mulţumesc jucătorilor, datorită lor am ajuns să fiu votat în ancheta IlfovSport antrenorul anului în Liga a III-a. În afara jucătorilor, vreau să le mulţumesc şi oamenilor care au încredere în mine, Florin Pandele, Dan Leasă, oameni care au făcut tot posibilul să avem parte de condiţii de performanţă la Voluntari. Nu am spus-o până acum, decât la Gala IlfovSport, dar vreau să se ştie că nu de unul singur muncesc. Nu în ultimul rând vreau să le mulţumesc şi colaboratorilor mei, Ilie Poenaru, Cristi Preda şi lui Roberto Berruero, preparatorul care acum lucrează la Viitorul, dar care s-a ocupat de pregătirea băieţilor.

Există o întrebare clasică după Anul Nou în fotbalul românesc: te aştepţi ca jucătorii să-ţi vină cu kilograme în plus?

Eu le-am dat un program de vacanţă, le-am dat şi un program de antrenamente şi vom vedea dacă vor respecta. Trebuie să le respecte, că la kilograme în plus se suportă consecinţele (n.r. – râde).

Ce-ţi doreşti de la anul 2014?

În primul rând aştept ca tot lotul să fie valid, băieţii să fie sănătoşi, să se pregătească pentru a face o pregătire foarte bună şi să avem un parcurs la fel de bun ca şi în turul campionatului. Nu am ce să schimb de la echipă, e un lot bun, un lot numeros, nu fac niciun transfer. Nu vine nimeni, nu pleacă nimeni.

Adrian Iencsi

În plan personal, vreau ca în fiecare zi, atât la antrenamente cât şi la meciurile oficiale, să progresez, să se vadă tot timpul ceva nou. Acesta este ţelul meu ca tehnician. Familia îmi dă o linişte, mă motivează soţia şi cei doi copii, când plec de acasă o fac liniştit şi ei îmi dau putere. Aşa vreau să se întâmple şi de azi înainte. Mă simt energic şi gândesc pozitiv, sunt mereu entuziast.

Vreun remarcat de la Voluntari în sezonul trecut?

Mă comport cu toată echipa la fel, pentru mine contează jocul colectiv, dacă un fotbalist poate să facă diferenţa, e clar că acela e foarte talentat, aşa că nu pot să nominalizez un jucător, n-o voi face nici dacă l-aş antrena pe Messi, adică tot timpul laud echipa. Dar eu îmi pun baza şi în rezerve, chiar dacă unii dintre ei nu joacă mai deloc, însă îi anunţ că au un rol important şi că oricând pot face pasul în primul unsprezece. Caracterul şi munca pe care o depun jucătorii la antrenamente primează în faţa talentului.

Dar există vreun fotbalist care te-a dezamăgit?

Da, m-a dezamăgit un singur jucător. Am crezut enorm în el, m-am bazat enorm pe el, l-am vrut la FC Voluntari, este vorba despre Adrian Ganea, şi îmi pare rău că a trebuit să renunţ la el din alte considerente. Exact cum spuneam, mă interesează implicarea totală, nu să joace fotbalistul doar din talent. N-a înţeles ce-mi doream de la el şi am fost dezamăgit, aşa că n-a mai rămas la Voluntari.

Te gândeşti ca-ntr-o bună zi să antrenezi FC Voluntari în Liga I?

E uşor să pronunţ cuvântul Liga I, deocamdată suntem în Liga a III-a, nici nu am promovat în eşalonul secund, e un drum foarte lung. Consider că nu am făcut nimic până acum, greul de abia începe, iar când rostesc cuvântul promovare în Liga I cu Voluntari cred că mergem prea departe. Avem foarte mult de muncit.

Comments are closed.