Insulte rasiste în Spania – Valencia a părăsit terenul!

lun, 05 aprilie 2021

Totul s-a întâmplat în minutul 30, cand fundașii Juan Cala, de la Cadiz, și Mouctar Diakhabi, de la Valencia, au avut ceva de împârțit pe teren, disputa lor fiind sancționată cu fault pentru Cadiz și cu un cartonaș galben, pentru Mouctar. Dar meciul n-avea să mai înceapă așa curând, pentru că fotbalistul de culoare i-a spus arbitrului, cât și colegilor săi de echipă, că a fost insultat de Cala, adăugând că nu vrea să mai reproducă acele cuvinte jignitoare.

În astfel de condiții, colegii săi de echipă au hotărât să nu mai rămână pe teren, plecând cu toții spre vestiar. Au fost discuții interminabile, ;i pe Stadionul Ramon de Carranza, la scorul de 1 – 1, goluri Juan Cala ‘14 și Kevin Gameiro’’19, cât și în vestiarul celor două echipe, retrase la cabine. Până la urmă, Diakhaby le-a cerut colegilor săi să se întoarcă pe teren. ”Sprijinul nostru este deplin pentru Mouctar și am decis să ne întoarcem la luptă. Suntem fermi în condamnarea rasismului, în toată Valencia și sub toate formele sale”, au declarat jucătorii Valenciei pe rețelele de socializare.

Iar presa spaniolă a și făcut referire la cel mai recent scandal de rasism, ce a avut loc în Liga Campionilor, la meciul dintre Paris Saint Germain și Istanbul Basaksehir, în care au fost implicați, din păcate, arbitrii români Sebastian Colțescu și Ovidiu Hațeganu. Unul dintre ei, mai precis Colțescu, ar fi spus ”dă-l afară pe jucătorul negru”, cu referire la Pierre Webo, fapt care a determinat ca ambele echipe să părăsească terenul, în semn de protest. Meciul s-a reluat a doua zi.

Și revenim la partida dintre Cadiz și Valencia, și spunem că ea s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2 – 1, golul victoriei fiind marcat de Marcos Mauro Lopez Gutierrez, în minutul 88.

Niciun comentariu

adauga un comentariu