În vârstă de 109 ani, o japoneză a purtat torța olimpică spre Tokyo!

lun, 12 aprilie 2021

S-a întâmplat chiar astăzi, pe traseul din prefectura Nara, Japonia, devenind cea mai în vârstă persoană ce poartă flacăra olimpică! Numele ei este Shigeko Kagawa și s-a născut în anul 1911. Japoneza a depășit recordul Aidei Mendes, din Brazilia, care purtase și ea torța Olimpiadei de la Rio, în 2016, la vârsta de 107 ani.

Kagawa este a doua persoană de peste 100 de ani din Japonia, care atinge simbolul celor cinci cercuri olimpice și-l duce pe traseul spre Tokyo – să ne-amintim că în 2020, Shitsui Hakoishi, un frizer de 104 ani, a avut flacăra olimpică în mână, deplasându-se spre Tokyo. Se întâmpla pe 28 martie a anului trecut, când pandemia de COVID-19 nu făcuse atâtea ravagii și oficialii nu luaseră hotărârea să amâne cu un an desfășurarea Jocurilor Olimpice.

Și revenim la recordul japonezei Kagawa, pentru că, se pare, că acesta nu va dura decât o scurtă perioadă de timp – în luna mai, cel care va purta torța spre Stadionul Olimpic din Tokyo va fi Kane Tanaka, 117 ani, care este recunoscut și de Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cel mai în vârstă om de pe planetă. Evenimentul se va petrece pe 12 mai, pe traseul din prefectura Fukuoka.

Niciun comentariu

adauga un comentariu