În Ilfov, handbalul este mai aproape de cei care-l practică!

joi, 06 ianuarie 2022

”Sunt doar câteva luni de când am dat viață Asociației Județene de Handbal Ilfov și deja pot să vorbesc de realizări, de visuri împlinite. Însă, ca să aflați adevărul, cel mai bine ar fi să vorbiți cu echipele care au intrat în Campionatul Junioarelor 4, să fiți la curent cu premierile pe care noi le-am făcut la fiecare meci, să știți ce arbitri au condus aceste meciuri și cât de bine.

Apoi să chestionați cele 9 grupări din Campionatul Junioarelor 3, din care patru au venit din Capitală – CSȘ 2, Rapid, Tonus și RFH. Sau dacă vreți, ar trebui să mai așteptați două săptămâni, pentru că avem de gând să aducem pe semicerc și un campionat al băieților, Juniori IV, și să le luați și lor un punct de vedere.

Mie îmi este ușor să spun că Asociația noastră este pe un drum bun – pe lângă aceste competiții desfășurate cu succes, pot să vorbesc și de Școala de arbitri, unde am avut 20 de elevi practicanți. Și spun cu bucurie că turneele organizate de noi le-am dus cu acești școlari, dacă pot să-i numesc așa. În prima lună a anului 2022 vor avea loc și examenele de definitivare a statutului de arbitri, după care acești… noi judecători pot fi folosiți și de Federația Română de Handbal, în competițiile sale.

Dar încă nu ne-am atins unul din scopurile principale – dorința noastră mare este să avem mai multe echipe de băieți, pentru că în campionatele noastre predomină grupările feminine. Nu ne facem griji, părinții copiilor vor vedea cum este la noi activitatea, cum asociem noi educația micilor handbaliști cu partea tehnică – s-a creat, deja, o emulație, iar puterea exemplului din campionatele feminine va da roade cât de curând”, ne spunea fostul arbitru internațional Costel Din, președintele Asociației Județene de Handbal.

Costel Din candidează și la alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Handbal, alegeri care vor avea loc în primele luni ale acestui an. Dar despre acest subiect vom vorbi în zilele următoare.

Niciun comentariu

adauga un comentariu