În ciuda pandemiei, Marele Circ va aduna 17 curse în acest sezon!

mar, 25 august 2020

A fost o situație aproape imposibilă: COVID-19 a făcut ca 10 curse din Formula 1 să fie anulate sau amânate, nu s-a mai respectat niciun program, iar primul mare premiu a avut loc abia în luna iulie, în Austria.

Oficialii care organizează Formula 1 au mers și mai departe, îndrăznind chiar să anunțe locațiile ultimelor patru reprezentații. Astfel, după 9 ani de absență, reintră în circuit Marele Premiu de la Istanbul Park, anunțat pe 15 noiembrie. Apoi piloții vor avea două teste în Bahrain, finala Campionatului Mondial urmând să se încheie cu o cursă la Abu Dhabi, pe 13 decembrie.
Și veștile bune continua, pentru că în birourile F1 se vorbește tot mai intens să se permită participarea unui număr limitat și de spectator, la unele curse care se pretează la așa ceva. Nu avem alte informații, dar dacă au apărut aceste zvonuri, cu siguranță că se vor pune și în aplicare. Un sezon de Formula 1 cu 17 curse duse la bun sfârșit, ar însemna o mare realizare, mai ales că la începutul pandemiei se vorbea despre anularea întregului sezon.

„Suntem mândri să anunțăm că Turcia, Bahrain și Abu Dhabi vor face parte din sezonul nostru 2020. Anul acesta, Formula 1 a fost o provocare inedită și dorim să aducem un omagiu tuturor celor care au făcut posibilă fiecare cursă”, a declarat Chase Carey, președintele și CEO-ul Formulei 1.

Comments are closed.