Ilie Năstase, pedeapsă redusă, după scandalul din Fed Cup!

joi, 08 februarie 2018

Fostul mare tenismen român Ilie Năstase a primit vești bune, în aceste zile – un tribunal independent, agreat de Federația Internațională de Tenis, i-a redus pedeapsa suspendării cu opt luni, față de cea inițială de 20 de luni, cu obligația ca românul să plătească o amendă de 20.000 de dolari.

După cum se știe, la meciul din Fed Cup, dintre echipa feminină a României și a Marii Britanii, Ilie Năstase, care era căpitanul nejucător al fetelor noastre, a avut câteva ieșiri necontrolate, îndrepatate împotriva unei jucătoare oaspete, continuând și cu alte declarații nelalocul lor, față de alte personalități din lumea tenisului mondial: ”A facut un comentariu extrem de inadecvat si care poate fi interpretat ca rasist cu privire la copilul nenascut al Serenei Williams, apoi facut avansuri sexuale capitanului echipei Marii Britanii, Anne Keothavong, a amenințat un ziarist, acreditat la competiție din România, comportându-se abuziv și față de oficialii întâlnirii. Domnul Nastase a refuzat sa paraseasca terenul si a perturbat in mod deliberat echipa adversa”, a precizat ITF, adaugand ca Nastase a intrat fara permisiune in vestiarul echipei Marii Britanii.

”Sunt fericit ca urmeaza sa traiesc din nou în tribunele marilor competiții – cred că și-au dat seama că m-au judecat prea aspru. Mi-am dedicat intreaga viata acestui sport si cred ca sunt indreptatit sa continui sa iau parte la acest fenomen”, a declarat și marele nostru campion.

Ionel Pană

Comments are closed.