Ilie Năstase a intrat în vizorul poliției de circulație, de trei ori într-o zi!

vin, 25 mai 2018

Prima întâlnire a avut loc în dimineața acestei zile, în jurul orei 4, când Năstase a fost oprit pe Șoseaua Nordului, din Capitală, pentru un control de rutină. Din pricină că duhnea a alcool, polițiștii l-au pus să sufle în etilotest, aparatul indicând o alcoolemie peste cea legală. De aici se rupe filmul informațiilor – fostul mare tenisman spune că ”milițienii” l-au dat jos forțat din mașină, că l-au trîntit jos și l-au dat cu fața de asphalt, apoi i-au pus cătușele pentru a fi dus la spital, în vederea recoldării probelor biologice, conform legii.

Purtătorul de cuvânt al Poliției reclamă comportamentul violent al lui Năstase (foto: Daily Expres), care ar fi înjurat agenții de circulație și care s-ar fi opus și fizic, la decizia polițiștilor să meargă la spital. Se pare că s-a apelat la cătușe, Năstase acuzând faptul că are răni de la ”brățările” de metal. Mai mult, fostul numărul unu mondial, în tenisul masculin (a ocupat primul loc timp de 40 de săptămâni, în perioada 23 august, 1973, și 2 iunie, 1974!) a amenințat că va merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde va da în judecată Poliția română, pentru modul cum a fost tratat un general și un fost parlamentar.

Aș înclina să-i dau dreptate lui Năstase și să-i accord anumite circumstanțe, știut fiind faptul că poliția mai face abuzuri, din când în când, dar mă întreb de ce fostul sportiv a ieșit în oraș cu un scuter, la numai câteva ore de la incidental nocturn? A fost prins din nou de poliție și legitimat, prezentând un permis fals – o altă infracțiune! Mai mult, se pare că a fost văzut și de un alt echipaj de poliție călcând banda continua și întorcând prin loc nepermis, semn că s-a jucat cu oamenii legii, fără să mai respecte regulile de circulație. Dacă ar fi fost singur în orașul lui, pe strada lui, atunci da, nimic de reproșat, dar este orașul a peste două milioane de locuitori, care au fost puși în pericol, de manevrele periculoase ale lui Ilie.

Istoria sportului mondial vorbeste despre jucătorul Năstase ca fiind un sportiv cu umor, cu mult talent și nonconformist. Din păcate, despre omul Năstase nu se mai vorbește laudativ, comportamentul lui din viața de zi cu zi fiind una cu multe probleme. Și vina este doar a lui!

Ionel Pană

Comments are closed.