I-am umilit pe greci, dar n-am sărit gardul, încă!

lun, 14 mai 2018

Cu câteva minute în urmă, echipa masculină de handbal Potaissa Turda (foto:turdanews.net) a făcut un pas uriaș spre Challenge Cup, învingând în prima manșă pe AEK Atena, la o diferență de 11 goluri: 33 – 22! Da, putem să fim optimiști pentru returul din Grecia, care va avea loc peste șase zile, dar eu zic că turdenii n-au voie, încă, să scoată șampania și să sărbătorească, pentru că la Atena se pot întâmpla multe. I-am văzut și aici pe adevrsarii noștri cât sunt de arțăgoși și conflictuali, împăcându-se cu greu și cu scorul de pe tabelă, și cu dominarea dintre cele două semicercuri.
Dar sunt convins că antrenorul Horațiu Gall va pregăti la fel de bine și returul din deplasare, așa cum a făcut-o acasă, de fapt la Cluj, în Sala Horia Demian, pentru că la Turda, Polivalenta din localitate nu este regulamentară, pentru o finală de cupă europeană.

Meciul a-nceput sub semnul echilibrului, ba chiar grecii au și condus cu 3-2, după care ai noștri au echilibrat și au devenit stăpâni între cele două semicercuri. Ghiță, Cântec și compania s-au dus chiar la șase lungimi distanță, ceea ce ne-a făcut să credem că grecii s-au predat, deja, și nu ne vor mai pune probleme. Asta au crezut și handbaliștii turdeni, care au sesizat că diferență de valoare există și dacă își pun toate forțele, se pot desprinde și mai mult.

Din păcate, ai noștri au lăsat-o mai moale, oaspeții au simțit asta și s-au avântat cu succes spre poarta noastră, reușind să recupereze trei goluri, fără să primească vreunul – 14-11 la pauză și emoțiile începuseră să apară. În mitanul secund, însă, handbaliștii Potaissei au ieșit mai determinați de la vestiare, în frunte cu portarul Ionuț Irimuș. De altfel, goalkeeper-ul Turzii a contribuit decisiv la refacerea diferenței, închizând poarta mai ales pentru extremele grecilor, cât și pentru interii care-l încercau cu șuturi, când de pe stânga, când de pe dreapta.

Ne-au plăcut Asoltanei, jucătorul cel mai tehnic de pe teren, tunarul Ghiță, bătăiosul Savic, dar și tânărul Thalmaier, tot mai valoros, de la un meci, la altul. Fără-ndoială că victoria n-ar fi fost posibilă fără Adomnicăi, Cântec, Iancu, Lazăr, Rotaru, Stamate, Szoke și Zacaciurin, handbaliști conștiincioși, care au menținut un nivel de joc ridicat, până la finalul celor 60 de minute.

Da, i-am umilit pe greci și mi-ar plăcea să fiu la Turda și beau șampanie din Cupa Challenge, când handbaliștii se vor întoarce acasă cu trofeul, dar, repet, n-am sărit gardul, încă, așa cum îmi place mie să spun – să fim atenți și la retur!

AHC Potaissa Turda – AEK Atena 33 – 22 (14-11)
Potaissa: Asoltanei 7, Cîntec 7, Ghiță 7, Szoke 4, Thalmaier 2, Zacaciurin 2, Adomnicăi 1, Iancu 1, Ignat 1, Savic 1
AEK: Mylonas 7, Hoggas 4, Georgiadis 3, Vrazalica 2, Zampounis 2, Dompris 1, Lokken 1, Nikolaidis 1

Ionel Pană

Comments are closed.