Handbalul după ureche: Comisia de Competiții, din strachină-n strachină!

vin, 27 octombrie 2017

După Cazul Corona 2, care și-a dorit să influențeze lupta pentru promovare din Divizia A, apelând la surorile mai valoroase din Liga Națională, în meciul contra Timișoarei, am crezut că apele se vor liniști, că cei vinovați vor ieși spășiți din umbră și-și vor recunoaște, cu fair-play, intențiile premeditate. Spun premeditate, pentru că surse din anturajul clubului brașovean mi-au dat de înțeles, într-un anumit context, că se știa că se încalcă Regulamentul, dacă fetele de la Ligă joacă în două locuri, în aceeași zi. S-a mers, însă, la intimidare și după premisa că nimeni nu va contesta prezența în teren a surorilor mai mai mari, pentru că…surpriză, se mai întâmplase acest fapt, cu câteva luni în urmă și nimeni nu a observat asta!

Chiar dacă pe site-ul Federației nu există niciun comunicat despre hotărârea Comisiei de Competiții și nici clubul de pe Bega n-a fost înștiințat oficial, cei de la Timișoara au văzut că în clasament au primit victoria cu 10-0, în fața Coronei 2, brașovencelor fiindu-le luat încă un punct în plus, pentru folosirea unei sportive fără drept de joc (este vorba de mai multe sportive senioare, care jucaseră un meci la prânz, în Liga Națională, și care nu aveau dreptul să mai joace și la Divizia A, în aceeași zi). ”S-a făcut ce trebuia, adică am demonstrat că am dreptate. Mie nu-mi place să intru în conflict cu nimeni, dar nici să pierd puncte prin încălcarea regulamentului”, ne spunea cel care a declanșat scandalul cu Corona 2, timișoreanul Dan Dumitru.

Și când ne pregăteam să salutăm, cumva, decizia corectă a Federației, iată că a mai apărut un alt caz, semnalat, de data aceasta, de conducerea Universității Cluj, pe site-ul Prosport: în etapa a 3-a, mai precis pe 16 septembrie, aceeași Corona Brașov 2 a jucat, la ora 11:00, în Divizia A, cu CSU Oradea. Câteva ore mai târziu, adica la 20:00, Corona Brașov a întâlnit U Cluj, într-un meci contând pentru Liga Națională. După ce s-a demascat încălcarea de regulament de la Timișoara, oficialul de la Cluj, Mircea Cucuianu, soțul fostei portărițe Cristina Dogaru, reclamă și el, și pe bună dreptate, punctele din meciul cu Corona Brașov, motivând că Daciana Hosu (foto facebook) a jucat și pentru echipa de Ligă, și pentru cea de Divizie.

În atare condiții, nu mai putem saluta activitatea celor din Federație, pentru că se dovedește a fi una necontrolată și neconformă cu regulamentele de joc. Și putem chiar nominaliza vinovați, poate nu chiar cu nume și prenume, dar sunt convins că cei vinovați se vor simți cu musca pe căciulă:

– Nici nu mai încape îndoială, Comisia cea mai hulită este cea de Competiții, care merge din strachină în strachină – mai mult, cei care lucrează la omologarea rezultatelor sunt voluntari, fără nicio simbrie, și-și fac și ei treaba așa cum sunt respectați
– Din păcate, în toată această necunoaștere de regulamente sunt implicați și reprezentanții echipelor – fie sportivi, fie antrenori sau oficiali, care tratează competiția cu superficialitate, fiind sancționați pentru greșelile lor
– Și credem că încălcarea regulamentelor va continua, pentru că însăși Federația împinge echipele să facă așa ceva. Spunem asta, pentru că dacă un club are două echipe, una în Ligă și alta în Divizia A, iar jucătoarele pot să migreze dintr-o categorie în alta, atunci ar fi trebuit ca și programările etapelor să se facă într-o anumită concordanță, nu să se suprapună. Dar cine să gândească, are și secretarul general o vârstă, iar atenția distributivă i-a mai slăbit, mai ales că dorința lui este să controleze toate comisiile, să le subjuge, să le ordone, să facă și să desfacă el destine, după bunul plac. Dar de la dorință, la putință… Iată cum arată programările din cele două ligi – datele îngroșate figurează la ambele competiții:

LIGA NAȚIONALĂ TUR
septembrie 2017- 06,09,16
octombrie 2017- 07,21,28
noiembrie 2017- 01,04,11,18

DIVIZIA A TUR
Septembrie 2017- 13, 16, 23
Octombrie 2017- 07,11, 14, 21, 28
Noiembrie 2017- 04,11,15,18, 29

Ionel Pană

Comments are closed.