Handbalul are două reprize – Dacia a învins Galațiul… dar ce meci!

sâm, 15 mai 2021

Am putea spune că asta este frumusețea handbalului – răsturnările de scor sunt pentru deliciul privitorilor, așa este, dar nu și pentru cei bolnavi de inimă! În meciul de astăzi, contra echipei din Galați, Dacia Mioveni s-a jucat pe cordul fanilor săi, având două reprize aproape diametral opuse: pe prima a câștigat-o cu 13-8, iar pe cea de-a doua a pierdut-o cu 12-16. A fost 25-24 la final, cu un ultim gol izbăvitor marcat în minutul 59 și 40 de secunde de Mădălina Toma!

Victoria aduce liniște în tabăra de la Mioveni, gruparea antrenată de Gică Covaciu fiind aproape sigură că s-a salvat de la retrogradarea directă. Rămâne, însă, examenul barajului, unde Cârjan, Banciu sau Andrei trebuie să demonstreze că un sezon în Liga Mare a-nsemnat ceva, pentru bagajul lor tehnic. Au fost succese meritorii, în fața unor grupări de top, dar și înfrângeri neașteptate, survenite în ultimele minute. Astfel de fluctuații de formă, de la o repriză la alta, lasă să se înțeleagă o pregătire fizică precară, o labilitate psihică de neînțeles, o relaxare, poate, ce n-ar trebui să apară, înainte de fluierul final al arbitrilor. Și toate acestea duc la surprize neplăcute pe tabela de scor, așa cum era să se întâmple astăzi!

Dacia a avut mingea de start și s-a dus ca din pușcă – a fost 3-0, 7-2, 12-6 și 13-8, după 30 de minute. Goal-keeperul Tamara Popovic a avut 7 sau 8 intervenții, apărând și două lovituri de penalitate; pivotul Roxana Cârjan a funcționat la turația maximă; Katarina Tanaskovic și-a pus amprenta și în atac, și în apărare, putem spune că Dacia a avut un prim parcurs de excepție. Sigur, n-a arătat că știe și cartea contraatacului, așa este, dar a compensat cu faza a II-a și atacul pozițional.

Nu știm ce s-a întâmplat la pauză, cine a dereglat mecanismul Daciei, cert este faptul că portarul a primit gol după gol, Cârjan a-nceput să nu mai găsească poarta, iar în apărare au apărut bulevarde generoase, pentru atacurile gălățene. În minutul 49 s-a consemnat prima egalitate dintre cele două adversare, 19-19, un semnal de alarmă serios, pe care Dacia l-a ignorat sau poate n-a avut puterea să-l anihileze: 22-22, în minutul 55, 24-22, în minutul 57, 24-24, cu un minut înainte de final , pentru ca Mădălina Toma să aducă victoria, în disperare de cauză!

Așa s-a scris povestea unui meci nebun, iar felicitări merită ambele combatante, pentru că au furnizat un adevărat regal de handbal, care a cam lipsit în ultimele etape ale Ligii Florilor!

Niciun comentariu

adauga un comentariu