Handbaliștii sloveni, ajunși… de Blestemul Faraonului!

mie, 27 ianuarie 2021

”Fugeau la toaletă, de parcă viața lor depindea de asta. Au țipat de durere, au vărsat, practic, delegația noastră a avut de-a face cu otrăvirea alimentelor pe care le-au consumat, dacă pot să spun așa. În niciun caz nu putem fi mulțumiți de organizarea acestei competiții, o organizare nedemnă”, a scris secretarul general al Federației Slovene de Handbal, Goran Cvijic, într-un comunicat de presă.

Suntem la Campionatul Mondial de handbal masculin din Egipt, iar nemulțumirea slovenilor este una peste măsură – înaintea meciului contra selecționatei țării gazdă, Egipt, delegația slovenă a acuzat dureri mai de burtă, crampe peste măsură, fiind loviți, cum se spune, de Blestemul Faraonului, adică drumuri dese la toaletă. Au fost 12 ajunși de acest Blestem, printre ei aflându-se Stas Skube, Dragan Gajic (foto alăturat) și Blaz Blagontisek, trei dintre cei mai valoroși jucători ai oaspeților.

Slovenii locuiau în același hotel cu egiptenii, danezii și suedezii, într-un stabiliment aflat în centrul orașului Cairo. Toate echipele mâncau la aceeași cantină, dar fiecare avea și un bufet separat. La ora meciului contra Egiptului, echipa era, încă, marcată de toxinfecția alimentară, provocată de acele alimente din bufetul separat. ”Am luat legătura cu Ministerul Egiptean al Sănătății, dar nu ne așteptăm la schimbări majore – Federația Internațională de Handbal funcționează ca și până acum, fiind condusă de un egiptean, Hassan Moustafa, de mai bine de 20 de ani”, a mai spus Goran Cvijic.

Meciul dintre Egipt și Slovenia s-a încheiat la egalitate, 25-25, chiar dacă la pauză slovenii conduceau cu 12-8. Ca să meargă în faza următoare a competiției, Slovenia avea nevoie de victorie, pe care a ratat-o, însă acest egal le-a fost de folos gazdelor, care au intrat în sferturile de finală ale Mondialului, semn că Blestemul Faraonului a funcționat!

Comments are closed.