Guvernul maghiar sprijină 45 de asociații sportive rurale, după pandemia de COVID-19!

vin, 29 ianuarie 2021

Programul de sprijin a fost anunțat joi, la o conferință de presă, de către Tunde Szabo (foto sus), secretar de stat pentru sport, și acoperă toate cele 19 județe din țară. ”Guvernul maghiar acordă prioritate sportului, ca fiind un sector strategic, de nivel national. Sunt momente dificile, după această pandemie cu coronavirus,, și trebuie să dăm o mână de ajutor sportului rural”, a mai spus Szabo. Ea a mai explicat că Ministerul Resurselor Umane, în cooperare cu Asociația națională a Asociațiilor Sportive, a evaluat nevoile acestor asociații rurale, constatând că este nevoie de sprijin, pentru a susține și pregătirea sportivilor vizați să ajungă la Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Subvențiile guvernamentale au rolul de a atenua efectele negative ale pandemiei și ar putea ajuta la stoparea migrației antrenorilor și sportivilor profesioniști, de la cluburile unde sunt, la reducerea cheltuielilor suplimentare, cauzate de pandemie și la diferite achiziții de urgență. Președintele Asociației Naționale a Asociațiilor Sportive, Tamas Deutsch (foto alăturat), a declarant că s-au făcut, deja, evaluările necesare, și urmează ca până la sfârșitul lunii februarie să se facă plățile subvențiilor. Se vor putea plăti salarii, cheltuieli de sănătate printre sportive, tabere de antrenament, închirieri, competiții, pentru a compensa efectele negative ale epidemiei.

Guvernul din țara vecină s-a angajat să facă mobilitatea și sportul accesibile tuturor, pentru a asigura, în primul rând, condițiile necesare unui stil de viață sănătos! Pe când și la noi astfel de declarații și acțiuni clare, din partea guvernanților noștri, care să vină în sprijinul sportivilor de la sate, și nu numai, care au avut de suferit de pe urma pandemiei?

Comments are closed.