Gloria Buzău, cea mai slabă echipă din semifinalele Cupei României la handbal feminin!

sâm, 05 septembrie 2020

În vara lui 2019, antrenorul Ovidiu Mihăilă făcea schimbarea de la băieții Stelei, la fetele Gloriei Buzău. S-a dovedit o mutare inspirată, pentru că Ovidiu a făcut un vestiar unit și extrem de luptător, înregistrând chiar câteva surprize, în prima parte a Ligii Florilor. Din păcate, perioada lungă de inactivitate, începută în martie, din pricina pandemiei de coronavirus, a slăbit mult puterile grupului de pe Șiriu, ba cred că nici noile achiziții nu s-au adaptat încă. Și spun toate acestea, pentru că astăzi, în a doua semifinală a Cupei României, CSM București a bătut la scor Gloria Buzău, 30-16, înregistrând un scor de maidan, cum se spune în fotbal!

La formația buzoiană n-a mers deloc nici apărarea, nici atacul, Ilie, Stoleru, Petruș și chiar Ada Moldovan au jucat haotic, încercând să impresioneze doar prin acțiuni personale. Sigur, nu știu dacă Mihăilă și-a dorit să facă surpriza, dar a gândit o strategie falimentară, ba mai mult, n-a avut puterea necesară să-și motiveze elevele. De partea cealaltă, trio-ul Omoregie, Perianu și Pintea a continuat să-și ștranguleze adversarele care atacau, cel mai mult având de suferit Alexandra Iovănescu-Subțirică.

În ceea ce privește prima semifinală, SCM Rm Vâlcea – Rapid, scor final 30-23, spunem că Giuleștina n-a avut viteză, a tras din greu vagoanele după ea, vagoane goale, care n-au contribuit aproape cu nimic la dorința și pasiunea celor din Cartierul de la Podul Grant. Iar Rapidul n-avea cum să câștige, pentru că nu și-a propus asta – a-nceput meciul de la 0-3, iar tabela a pus presiune pe banca lui Carmen Amariei până la finalul meciului. Maria Constantinescu a dezamăgit, la fel și Chiricuță, și Ștefania Lazăr – Rapidul n-are o linie de 9 metri percutantă, în ciuda numelor noi din vestiar. Nu am văzut o stabilitate în apărare, un conducător de joc în atac, pentru că și desele schimbări au stricat total relațiile de joc, și-așa fragile. Sunt de acord, mai este de lucru la Rapid, iar pretențiile sunt mari, pentru cădistribuția din teren este una de gală.

Duminică, în meciul pentru locul III, Rapidul poate să bată Gloria lui Coco Mihăilă, are mai multe posibilități de exprimare, însă mizez pe un meci ceva mai disputat, mai echilibrat valoric.
În ceea ce privește finala mare, spun sincer că mi-a plăcut mai mult Vâlcea, decât CSM București. Va învinge trupa lui Pera, pentru că este un antrenor mai surprinzător, mai diplomat, iar fetele îl ascultă cu sfințenie. Dar mingea e rotundă, și în teren sunt câteva din cele mai mari valori ale Europei Handbalistice care pot înclina balanța.

Vreau să spun că arbitrajul de astăzi, al perechilor Năstase/Stancu și Cazan/Suliman, a fost unul discutabil, în ambele cazuri. Este adevărat, nici eu nu cunosc prea bine regulile jocului, dar instinctul, zbaterea ochiului stâng și palmele peste frunte, îmi arată că ceva, ceva mai știu și eu! Dar nu mai contează, că nu arbitrii au stabilit scorul final, dar am tratat subiectul pentru că fluierașii noștri au pornit cu stângul, ca și unele echipe!

Comments are closed.