Gata, ajunge, Dedu să plătească!

vin, 06 octombrie 2017

Cu câteva ore în urmă, pe Portalul Judecătoriei Sectorului 1 a apărut Hotărârea Completului de Judecată în Dosarul 51859/299/2016, în care handbalista Bianca Avram este reclamanta, iar Federația Română de Handbal este pârâta. Vorbim de un nou proces al unei sportive care face parte din acel lot care urma să fie mutat cu forța de la Centrul din Vâlcea, la cel din Brașov. Unul din martorii acestui proces (preferăm să nu-i dăm numele, oricum mărturia a fost consemnată și este la dosar), angajată la Federație, a recunoscut în fața Instanței că mutarea fetelor de la Vâlcea s-a făcut prin dispoziția președintelui Dedu, fără să aibă votul membrilor Consiliului de Administrație, care nu aveau habar de așa ceva. Mai mult, parte din contractul fetelor mai erau, pe lângă Federație, și Ministerul Educației și Cercetării, și Consiliul Județean Vâlcea, cât și Primăria orașului Rm Vâlcea, părți cu anumite obligații financiare serioase, în pregătirea fetelor – nici aceștia nu au avut conoștință de decizia lui Dedu.

Revenind la procesul dintre Bianca Avram și Federație, iată ce a hotărât Instanța astăzi:

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată. Dispune rezilierea contractului de pregătire sportivă nr. 1056 din 10.10.2012, din culpa Federaţiei Române de Hnadbal. Dispune obligarea pârâtei să plătească reclamantei (n.n. Bianca Avram) suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Dispune obligarea pârâtei să plătescă reclamntei suma de 4928 lei cu titlu de indemnizaţie lunară datorată şi neachitată, conform contractului de pregătire sportivă. Respinge cererea reconvenţională, ca neîntemeiată. Dispune obligarea pârâtei să plătească reclamantei suma de 974,96 cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxă de timbru, proporţional cu pretenţiile admise. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 06 octombrie 2017.

Până la această oră, Federaţia a mai pierdut procese, în aceeaşi speţă – deschizătoare a fost Ingrid Bodo, urmată de Anca Stoica, Andreea Pîrvu și, iată, Bianca Avram. În același grup s-a mai aflat și Andreea Stângă, dar aici federalii s-au temut, pentru că Andreea, pe lângă rezilierea contractului mai dorea și banii toți, primiți de la Asigurări, în urma accidentului suferit, bani dijmuiți de Federație. Tatăl sportivei, Gabi Stângă, s-a dus peste președintele Dedu și i-a spus în față că dacă nu-i dă rezilierea și banii, urmează două procese periculoase. Iar Dedu, de teama unor repercursiuni mai mari, i-a dat rezilierea, dar l-a șantajat pe Gabi Stângă să renunțe la procese (sunt în posesia unor discuții purtate liber cu tatăl handbalistei!).

Așadar, îi somăm pe membrii Consiliului de Administrație să-l oblige pe Dedu să plătească toate despăgubirile proceselor de mai sus, pentru că nu e normal ca din fondurile Federației, care sunt date exclusiv pentru performanță, să se plătească greșelile și deciziile unilaterale ale președintelui. Până când vicepreședinții Daniel Gergescu și Steluța Luca, și membrii Ioan Băban, Marius Barcan, Gheorghe Bejinariu, Ionuț Ciobanu, Ali Nurhan, Dan Dumitru, Liviu Gugleș, Daniel Kotecz, Doru Manea, Jan Mateescu, Vasile Pavel, Toma Pleșa, Flavius Săsăeac și Gheorghe Tadici vor mai tolera abuzurile președintelui? Prin neimplicarea lor se fac părtași la aceste cheltuieli nejustificate, ba chiar ilegale, dacă mă gândesc la faptul că un singur om a decis pentru ceilalți 16, să încale condițiile unor contracte și să nu le ia în seamă, abuzuri care au costat o mulțime de bani Federația de Handbal.

Cine știe, poate că într-o zi vor trece prin Floreasca, pe la sediul FRH, oameni abilitați să controleze cu adevărat activitatea Federației, a Consiliului de Administrație, în principal, și vor descoperi aceste abuzuri și plăți ilegale, din fondurile Federației.

Ionel Pană

1 comentariu la "Gata, ajunge, Dedu să plătească!"
  1. Simi spune:

    Dedu face abuzuri pt buzunarul lui de a doua zi dupa alegeri. Complici din CA voteaza cu ochii inchisi tot ce vrea el. Un control la FRH serios ,il suspenda din functie automat si da cu subsemnatul la DNA pt multe abuzuri. El si complici din CA!