Fetele de la Minaur pot câștiga EHF Europa League!

mar, 04 mai 2021

Sunt toate șansele să se întâmple așa ceva, mai ales că ultimul act al competiției europene, Final Four, se dispută chiar în Baia Mare, în Polivalenta Lascăr Pană, unde vor intra și ceva spectatori, după directiva Federației Europene. Apoi, fetele comandate de tehnicianul Costică Buceschi sunt într-o formă deosebită, având o comportare de excepție în Liga Florilor: 16 victorii, un egal cu Rapid, înoctombrie 2020, și doar o înfrângere, 23-28 cu CSM București, pe 13 ianuarie, 2021.

Se poate spune că Minaur este la turația maximă, mai ales că banca tehnică a echipei este una lungă și valoroasă, ceea ce i-a permis selecționerului să facă modificări când și cum a vrut, fără să suprasolicite doar anumite handbaliste. N-o să facem nominalizări, ar fi nedrept, pentru că de-a lungul jocurilor din EHF European Cup, cât și pe parcursul celor 18 etape din Liga Florilor, Minaur și-a schimbat distribuție, în funcție de starea de sănătate a jucătoarelor și forma fizică arătată. Mai mult, victoria în fața campioanei SCM Rm Vâlcea, scor 31-30, le consolidează băimărencelor locul doi în clasamentul Ligii Florilor și le implică total în lupta pentru câștigarea campionatului, alături de contracandidata CSM București.

Să spunem că până să ajungă la acest Final Four, Minaur a-nceput competiția intrând direct ăn Grupa C, alături de Astrakhanochka, Storhamar și Thuringer. Buceschi și compania s-au calificat mai departe după primul loc. În sferturile de finală a dat piept cu Dunărea Brăila, pe care a dominat-o clar în cele două manșe, diferența finală fiind de 9 goluri. Acum, în primul meci din Final Four, sorții i-au scos în cale pe Nantes Atlantique, din Franța, nimeni alta decât adversara care a eliminat Gloria Buzău din circuitul european, la numai un gol diferență: 44 – 43, după două jocuri aprig disputate.

Nici nu mai încape îndoială, handbalul francez trebuie respectat, însă cred că nu atât de mult încât echipa noastră să se considere învinsă, înainte de a intra pe teren. Mai mult, antrenorul lui Nantes este Guillaume Saurina, soțul handbalistei Ayglon Camille, și ea jucătoare la Nantes, doi foști sportivi care, să ne-amintim, au făcut istorie la echipele de seniori ale CSM-ului din București. Guillaume este aproape debutant în meseria de antrenor, el renunțând la statutul de jucător în 2018, an în care a fost propulsat pe banca tehnică a fetelor de la Nantes Atlantique. Prin urmare, îi lipsește experiența, pe care Costică Buceschi o are din plin.

Iată programul actului final al EHF Europa League, ce va avea loc în Baia Mare:
Sâmbătă, 8 mai
Ora 14,45 Nantes Atlantique – CS Minaur Baia Mare, cuplul de arbitri Prastalo/Balvan, din Bosnia Herțegovina
Ora 18,00 Siofok – Herning-Ikast, cuplul de arbitri Ilieva/Karbeska, Macedonia

Niciun comentariu

adauga un comentariu