Fetele de la Alba Blaj sunt primele, la fileul Ligii Campionilor!

joi, 08 februarie 2018

Având în spate aproape 2000 de fani gălăgioși și entuziaști, voleibalistele de la Alba Blaj au obținut, în Sala Transilvania din Sibiu, o victorie destul de grea, dar perfect meritată, scor 3 – 2, în fața oaspetelor de la ASPTT Mulhouse VB, din Franţa.

Desfăşurarea scorului a fost una ameţitoare: a fost 25-15 pentru vizitatoare, apoi au revenit ale noastre, 25-21, dar oaspetele reușesc un nou set, 25-20, și se părea că pot produce surpriza, spun surpriză, pentru că româncele câștigaseră în partida tur din Franța, cu 3-1, și erau sigure că vor repeta victoria și la Sibiu. Dar au fost surprinse de îndrăzneala vizitatoarelor, care au jucat foarte agresiv și, aproape, perfect. În setul patru, a fost o desfășurare nebună, pentru că oaspetele au fost aproape să-l câștige și să-și treacă în cont victoria finală. Pănă la urmă s-a impus Alba Blaj, care a avut un plus de moral și în setul decisiv, adjudecat cu 15-13.
Este a 4-a victorie consecutivă a fetelor noastre, care se află pe primul loc în Grupa A. Iată și câteva declarații după meci:

”Știam că va fi un meci greu, pentru că echipa Mulhouse este un adversar periculos, care nu renunță niciodată. Am început prost, ne-au blocat bine, am fost confuzi. În setul doi am avut noroc, în câteva rânduri, însă am câștigat, până la urmă. Mulțumesc fanilor noștri, au fost minunați și ne-au ajutat cu adevărat, astăzi”, spunea antrenorul de la Blaj, Darko Zakoc, pentru siteul Confederației Europene de Volei.

”Am fost un joc atât de greu, ne-au surprins, pentru că noi câștigasem și primul meci, chiar în Franța. Mă bucur de victorie și de primul loc din clasamentul grupei”, spunea și Selime Iiyasoglu, jucătoarea Blajului.

”A fost o luptă uimitoare, cred că ne-am luptat bine, mai ales în apărare. A câștigat echipa mai bună și felicit echipa din Blaj”, recunoștea și antrenorul oaspetelor, Magali Magail.

”Sunt foarte dezamăgită că am pierdut, am jucat mai bine, față de primul meci, împotriva lor, cred că am fi putut obține mai mult”, era de părere și una din voleibalistele oaspetelor, Hayley Spelman.

Ionel Pană

Comments are closed.