Fără Cristina Neagu, CSM București a rătăcit pe semicercul norvegian!

Dum, 11 octombrie 2020

În acest moment, cea mai valoroasă handbalistă din lume (are patru astfel de nominalizări, făcute de Federația Internațională), vorbim de Cristina Neagu, a ajuns să valoreze mai mult de jumătate din echipa sa de club, CSM București, poate chiar mai mult: Cristina conduce în teren, poziționează pivotul, dă tonul la încrucișări, pentru ca într-un final, dacă schemele nu merg, să își asume și aruncările spre poartă și să-nscrie goluri. Aproape normal, la momentele de time-out Neagu dă ultimele indicații și spune cine și cum să joace, asta după ce se termină turuiala antrenorului Adrian Vasile.

Fără Cristina Neagu în teren, echipa bucureșteană a părut o grupare fără orizont, fără ambiție, fără un plan de joc bine gândit. Și mă refer, desigur, la meciul din Liga Campionilor, contra adversarelor de la Vipers Kristiansand, Norvegia, pe care echipa noastră ar fi trebuit să-l câștige la pas. Campioana Norvegiei a făcut extrem de multe greșeli tehnice – pase aiurea, angajări fără adresă, contraatacuri negândite, iar toate acestea au dus, în mai multe rânduri, la un joc surd și fără goluri pe tabela de marcaj.

Din păcate, și fetele noastre au avut cam aceeași prestație, adică fără orizont și plină de greșeli tehnice nepermise la acest nivel. Fără Cristina Neagu, flancul stâng a fost inexistent și n-ar fi trebuit – am punctat mai mult din dreapta, zonă în care Barbara Lazovic s-a întrecut pe sine, ca și extrema de pe aceeași parte, Carmen Martin. O zi bună a prins și Crina Pintea, dar ea rămâne aceeași jucătoare agresivă în apărare, care intră rapid în vizorul arbitrilor.

În concluzie, antrenorul Adi Vasile nu s-a priceput deloc să imprime elevelor sale ritmul pentru victorie, pentru că n-a știut să-și închipuie un scenariu fără Cristina Neagu – a făcut prea multe schimbări, a ținut-o prea mult pe bancă pe Siraba Dembele și nu i-a spus noii venite, Bianca Bazaliu, că echipa adversă nu se numește Dacia Mioveni, ca să tragă de la jumătatea terenului!. N-a existat o disciplină tactică, fiecare a jucat ce-a vrut și de aici a apărut haosul în exprimare. Înfrângerea a venit ca un fapt firesc, toată lumea așteptând izbăvirea de la Cristina Neagu, în meciul de săptămâna viitoare, acasă cu Ferencvaros.

Vipers Kristiansand – CSM București 30 – 25 (14-12)
CSM București: Lazovic 7, Pintea 7, Martin 6, Perianu 2, Dembele 1, Cvijic 1, Omoregie 1

P.S. Am acuzat-o pe Cristina Neagu, cu câteva zile în urmă, că infectarea cu COVID-19 i se datorează, că din neglijență a mers pe undeva, a dat mâna cu cineva, iar virusul a apărut. Am fost supărat, gândindu-mă la faptul că echipa ei de club, CSM București, nu face mai mult de trei bani, fără ea în teren, mai ales într-o partidă așa de importantă din Champions League. Iar spusele mele s-au adeverit, grupul de la Primăria Capitalei a luat bătaie, într-o partidă pe care putea s-o câștige lejer. La acest nivel fiecare punct contează, până la Final Four mai sunt alte două trepte de urcat, play-offs și quarter-finals, iar pentru un mic dejun la masa celor patru trebuie să faci multe sacrificii. Să mă ierte Cristina, însă îmi mențin părerea că a greșit, că un sportiv cu adevărat profesionist, cum o consider că este, n-ar fi trebuit să aibă de-aface cu acest COVID-19!

Comments are closed.