EXCLUSIV / Antrenorul de la Popești-Leordeni vine cu explicații, după două înfrângeri neașteptate: „Au fost și sancțiuni”

lun, 05 noiembrie 2018

SC Popești-Leordeni a început bine acest sezon de campionat, dar a ratat ocazia de a urca pe locul secund în Seria a II-a din Liga a III-a, după două rezultate neașteptate.

Ilfovenii au pierdut surprinzător pe terenul celor de la FCSB, cu scorul de 4-1, iar în meciul următor au încasat tot patru goluri de la Sportul Chiscani, echipa de pe locul 13, și au pierdut cu 4-3.

Suspicioșii s-au gândit imediat la „practicile neortodoxe” la care ar fi putut apela jucătorii lui Viorel Dinu, dar antrenorul echipei din Popești a explicat pe îndelete situația din cadrul echipei, în exclusivitate pentru Ilfov Sport.

„Nu s-a jucat deloc cu aceiași jucători. Am început în primele șapte etape cu niște jucători, după care, din cauza unor accidentări sau din cauza suspendărilor, am avut foarte multe schimbări. Aceasta este principala cauză a ultimelor două rezultate. La meciul cu Chiscani, am jucat la un momentat cu șase sau șapte juniori în teren. E foarte greu să joci în aceste condiții. Unii dintre ei au mai și greșit, pentru că nu aveau meciuri în picioare. Sunt și mici, nu poți să le pui o responsabilitate prea mare în spate, nu sunt obișnuiți. Ambele meciuri s-au pierdut pe greșeli individuale, nu pe greșeli colective”,  spune Viorel Dinu.

Întrebat despre faptul că jucătorii săi au fost acuzați de către spectatori de trucarea meciurilor, Viorel Dinu a răspuns: „La noi, în România, nu contează. Orice ai face, tot o să se vorbească ceva. E valabil de la Liga I până la Liga a III-a”.

Totuși, pedepsele nu au lipsit de la Popești, după cele două eșecuri usturătoare: „Au fost și sunt sancțiuni. E normal să se întâmple așa. Ei au un obiectiv: locurile 1-5. Săptămâna aceasta, e prima dată, de la începutul campionatului, când am ieșit din obiectiv”, recunoaște tehnicianul.

„S-au luat cartonașe roșii, au avut ghinionul de a se accidenta la meciul cu FCSB doi jucători care nu și-au revenit nici până în momentul ăsta. Am avut și surprize frumoase. Au intrat jucători care nu au jucat deloc și au făcut-o foarte bine. Aici mă refer la Stancu. Au fost și surprize neplăcute, dar e greu la 18-19 ani. Așa a fost să fie. La niciun meci din cele două nu am făcut echipa pe care mi-aș fi dorit să o fac, din cauza suspendărilor și a accidentărilor”, a continuat antrenorul ilfovenilor.

Deși urmează două meciuri teoretic ușoare, din care Viorel Dinu speră să obțină toate cele șase puncte, problemele nu încetează să apară. „Pentru meciul următor nu mai avem suspendați, dar Duțu, de exemplu, a plecat la lot. Mereu apare ceva, dar cei care intră eu sunt convins că vor să joace cât mai bine. Acum, iar suntem mulți cu trei cartonașe galbene. Să vedem cum vom trece de meciul cu Făurei. După aceea, mai avem două meciuri acasă cu Medgidia și Afumați și eu cred că putem să terminăm turul în obiectivul pe care îl avem”, a declarat Viorel Dinu, pentru Ilfov Sport.

Vestea bună este că Alin Pătrașcu și Toma Vincene revin după suspendări, dar Nicușor Romanescu este încă incert, după accidentarea suferită la meciul cu FCSB. Totodată, căpitanul Nicușor Dumitru, accidentat încă din etapa a patra, a revenit la antrenamente, dar este puțin probabil că va evolua în meciurile următoare.

Articol scris de Andreea Visu

2 de comentarii pentru "EXCLUSIV / Antrenorul de la Popești-Leordeni vine cu explicații, după două înfrângeri neașteptate: „Au fost și sancțiuni”"
  1. Hai baietii spune:

    Multi copii au jucat etapa asta vad,Dinu ,Stanga,Angi,Dragan,Luca…..,numai tineri de perspectiva.Sper ca acesti tineri de 19 ani cum scrie in articol sa faca pasul spre liga 2 sau de ce nu spre liga 1.

  2. Hihihi spune:

    Astia sunt juniorii ? Trebuie o schimbare de antrenor la echipă după cum se vad rezultatele!