Exclusiv / AMFB obligă arbitrii să-și facă PFA

vin, 13 mai 2016

După scandalul legat de plata baremurilor online la un preț dublu decît cel normal, relatat pe larg pe site-ul şi în revista noastră, conducerea Asociației Municipale de Fotbal București intenționează să oblige arbitrii din subordine să intre și ei în rîndul cavalerilor fluierului de la eșaloanele superioare. Decizia va fi validată la următoarea ședință a Biroului Executiv.

Deși intrarea în normalitate și legalitate trebuie salutată, apar niște probleme. Sumele pe care le cîștigă aceștia sunt infime, chiar și 40 lei pe meci, iar înființarea unui PFA costă în jur de 400 lei. Partea bună este că AMFB a decis ca impozitul pe venit, cei 16 la sută, să fie suportat de forul condus de Marian Lumînare. La finalul fiecărui meci, arbitrii trebuie să emită factură clubului care îi achită baremul de arbitraj. De asemenea, se poate plăti online baremul pentru a se ușura traseul financiar și pentru a nu se umbla cu bani cash în vestiar.

Comisia de Disciplină, la sesizarea Secretarului General al AMFB – Claudiu Baboia, a decis pe 15 aprilie excluderea formației VK Soccer din campionatul Ligii 4 pentru că aceștia au plătit online baremul de arbitraj și nu cash.

VK Soccer, echipă din Liga 4 București, a plătit prin cont bancar arbitrajul la partida de acasă, sâmbătă 25 martie, contra echipei Sportul Studențesc. Cei de la AMFB au refuzat plata și nu au programat echipa respectivă la meciul următor de campionat.

nazare

de Daniel Nazare

mail: daniel.nazare@ilfovsport.ro

Facebook: Daniel Nazare

1 comentariu la "Exclusiv / AMFB obligă arbitrii să-și facă PFA"
  1. muler spune:

    In primul rand „lumanare si biroul executiv” al AMFB nu au nicio calitate, comfor justitiei din Romania. Daca AMFB ia aceasta decizie, (ca fiecare arbitru sa infiinteze PFA,MMA, sau cum s-o numii el) recunoaste ca VK Soccer are dreptate si atunci iau exclus abuziv din campionat, intrucat aceasta echipa (club) a platit baremul conform regulamentului pe care ei (AMFB) trebuiau sa il aplice. Ii sfatuiesc pe cei de la VK Soccer sa actioneze in instanta pe cei care au incalcat regulamentul si sa le ceara despagubiri, intrucat le-a prejudiciat imaginea clubului. Numai asa putem sa trimitem baboiu la apa si sa stingem lumanarea.