Eliodor Voica, după două înfrângeri cu Portugalia: ”A fost un turneu bun…”

lun, 30 octombrie 2017

O declarație de conjunctură, sunt convins, pentru că scaunul este călduț, iar faptul că stă la dreapta antrenorului de la Barcelona îi poate colora și lui CV-ul. Din păcate, Eliodor Voica a uitat, în momentul declarației televizate, la sosirea din turneul de pregătire din Portugalia, că se adresează și unor oameni care mai pricep handbalul, care sunt în fenomen de ani buni și care sunt total nemulțumiți de faptul că spaniolii au ajuns să dea linia în handbalul românesc, la mai toate nivelurile. Mai mult, tunelul în care ne-au băgat acești spanioli, în special la masculin, este unul întunecat și întortocheat, în care nu se întrezărește nicio luminiță.

Așadar, naționala de handbal seniori a României a avut o perioadă de pregătire deaproape 10 zile, ce s-a desfășurat în Portugalia, și care s-a încheiat cu două meciuri amicale cu reprezentativa similară a țării gazdă. Din declarația antrenorului secund, Eliodor Voica (principal fiind spaniolul Xavier Pasqual), am aflat, că, citez, ”a fost o perioadă bună, cu antrenamente intense și două meciuri tari, care ne-au arătat progresele făcute”!?!

Domnu’ Voica, ce perioadă bună, că ați pierdut ambele meciuri cu Portugalia, la diferențe de cinci goluri? Și până la urmă, ce palmares au lusitanii în handbalul mare? A, putem să ne bucurăm că n-am luat-o pe coajă mai rău, că la cum am jucat era posibil orice.

Mai mult, Xavier Pasqual a gândit prost și campania de calificare în play-off-ul Campionatului Mondial din 2019 – în loc să jucăm tur-retur cu adversarele noastre, Italia, Insulele Feroe și Ucraina, am acceptat să desfășurăm un turneu în Italia, deplasare comodă doar pentru selecționer, care mai are și obligații la echipa de club FC Barcelona, dar deloc productivă pentru noi, pentru că în Sala din Bolzano, una rece și fără suporterii de-acasă, multe se pot întâmpla, iar scorul poate avea diferite influențe! Să ne temem de toate cele trei naționale și poate cu mult noroc să intrăm în play-off-ul Campionatului Mondial. Mai departe, totul se transformă în misiune imposibilă!

Umilință și pentru juniorii lui Jordi!

Dacă nu știți cine este Jordi, vă spun că este noul selecționerul spaniol al naționalei noastre de juniori, din această vară, care a și programat o participare la un turneu select în Franța, Tiby Handball, perioada 25-28 noiembrie, din care am ieșit destul de șifonați:
– 19 – 41 cu Franța
– 21 – 25 cu Rusia
– 25 – 25 cu Belgia

O comportare modestă, am putea spune, pe care trio-ul de pe banca tehnică, Jordi Giral, Lorand Sipos și Gabi Borodi, trebuie să și-o asume, ba chiar să facă ceva să o mai îmbunătățească, în perspectiva calificării la Europeanul Under 18, de anul viitor, ținta acestei generații tinere. Dintre tricolori, cel mai bun marcator a fost Mihai Nica, 16 goluri, care s-a clasat pe locul trei, în topul golgeterilor. Din păcate, nici un român n-a fost selecționat în echipa turneului. Șeful delegației noastre a fost Alexandru Jelescu (referent în cadrul FRHandbal).

Ionel Pană

Comments are closed.