Dunărea Brăila a jucat… într-un picior și doar cu mâna stângă!

sâm, 23 ianuarie 2021

O echipă cu pretenții continentale, care ajunge în faza grupelor și se bate pentru sferturi de finală, trebuie să fie completă și complexă, să aibă idei de joc, mereu și mereu altele, să aibă tunari de la 9 metri, un pivot care să știe să-și câștige mingii de gol, și un antrenor lucid și calm, care să aibă soluții în orice sitiație. Din păcate, Dunărea Brăila a jucat astăzi într-un singur picior și doar cu mâna stânga, iar la un astfel de nivel competițional și cu un adversar speculativ în față, handbalistele noastre n-aveau cum să câștige un meci ce le era la îndemână – dar, sincer, nici nu meritau!

Fetele de la Dunăre au început meciul cam adormite, iar oaspetele de la Siofok, Ungaria, au zguduit tabela de câteva ori, modificând-o în favoarea lor – 4-2, 5-3 și cam atât, pentru că Dache, Udriștoiu, Czeczi, Kanaval și chiar Dmitrovic au revenit în joc și s-au distanțat pas cu pas! A fost 14-11 la pauză și credeam că meciul va fi, în continuare, o formalitate. Dar n-avea să fie așa (mingea e rotunda, parcă așa se spune…), dar nu pentru că maghiarele ar fi jucat senzațional în mitanul secund, ci pentru că Marina Dmitrovic a devenit ”mână moartă”, la fel și pivotul nostru Lima de Araujo, transformată într-o umbra, pe semicercul advers.

Și când un inter de talia Marinei Dmitrovic (foto alăturat) devine doar o simplă pasatoare, iar șuturile sale se târăsc spre poartă, fără să pună tabela în pericol, atunci este clar că nu există sorți de izbândă. Dar mai supărător este faptul că nici antrenorul Neven Hrupec n-a sesizat groapa în care era afundată Dmitrovic și s-a încăpățânat s-o țină în teren, iar Marina a tras întregul grup în gaura în care era ea. Personal, mă gândesc că în repriza secundă Dmitrovic a jucat cu frâna de mână trasă, a mimat handbalul – poate că era obosită sau cine știe ce interese a avut! Nu poți să dai 13 goluri în ultimele două meciuri (6 cu Fleury, acasă, și 7 pe terenul celor de Kuban!), iar în partida contra Siofok să fii autoare doar a două reușite, și acelea în prima repriză, minutele 11 și 19, după care să uiți de ce ești pe semicerc și ce așteaptă colegele de la tine…

Aceleași aprecieri și pentru pivotul Lima de Araujo (foto alăturat), din Brazilia, o jucătoare poate prea lăudată pentru unele evoluții, dar care astăzi și-a procurat cu greu baloane pentru două goluri – unul în minutul 2 și altul în minutul 27. În rest, da, a stat cu mâinile pe sus, dar a ratat multe intercepții și n-a știut, de fiecare data, să facă culoare pentru colegele sale. Și în cazul ei, antrenorul Neven Hrupec n-a observat că jucătoare face doar figurație și a preferat s-o țină degeaba în teren, în loc s-o folosească mai mult pe Nicoleta Safta, o jucătoare chiar mai valoroasă decât Lima.

Nu spun că cele două, adică Dmitrovic și Lima, au vândut meciul, dar afirm cu tărie că din cauza lor Dunărea Brăila a pierdut oportunitatea unei noi victorii în EHF European League. Și dacă scorul înfrângerii este așa strâns, 25-27, asta se datorează Elenei Șerban (foto alăturat), un portar cu aproape 20 de parade, care a limitat proporțiile dezastrului. Și pentru că vorbim de Elena Șerban, să spunem că este portarul revelație al acestui sezon, de care selecționerul Adrian Vasile ar trebui să țină cont și să-i acorde și ei șansa cuvenită.

Dunărea Brăila – Siofok KC 25 – 27 (14-11)
Maria Kanaval 8, Aneta Udriștoiu 5, Elena Dache 5, Marina Dmitrovic 2, Jovana Szadovska 2, Lima de Araujo 2, Alina Czeczi 1

Comments are closed.