Derby de Argeș – Titel Răduță, versus Carmen Amariei!

mie, 07 martie 2018

Liga a II-a de handbal trăiește clipe frumoase și aprige, în același timp, în ambele serii, lupta pentru promovare fiind un motiv ca meciurile să fie disputate. În Seria A, SCM Gloria Buzău este virtual promovată, are 60 de puncta, cu 12 mai multe decât urmăritoarea din Constanța. Într-o discuție cu Romeo Ilie, omul care a făcut ca handbalul feminine buzoian să nu moară, acesta mi-a spus că, în sfârșit, oficialitățile orașului i-au promis sprijin consistent, pentru a promova în Liga Națională. Pentru baraj, din aceeași serie, se pregătesc mai multe echipe,pentru locul disponibil, printre ele numărându-se Neptun Constanța, Știința București, HCF Piatra Neamț și chiar CSȘ Tulcea. În Seria B, Minaur Baia Mare este desprinsă în câștigătoare, are 10 puncte față de urmăritoarea sa din Timișoara, ceea ce înseamnă că Brandul MINAUR prinde viață și la feminin, la cel mai înalt nivel de competiție. Pentru locul din baraj se agită SCM Timișoara, Corona Brașov II, CSU Oradea, FC Argeș și Dacia Mioveni. Doar că nu toate vor lupta până la capăt – Corona II nu are voie să promoveze, Brașovul având, deja, o grupare în Liga Mare, CSU Oradea nu are bani și, ca de fiecare data, se va retrage din arena fără să mai lupte, FC Argeș este o echipă studențească și nu dispune de fondurile necesare ca să reziste în Ligă, mai rămân SCM Timișoara, cu șanse reale, dar și Dacia Mioveni, care a făcut ceva investiții în ultima vreme, cel puțin pentru banca tehnică, unde au ajuns vedetele, la propriu, Carmen Amariei, antrenor principal, și Luminița Huțupan, secund. Mioveniul va intra în baraj, să vedem cu ce forțe!

Și pentru că tot a venit vorba de formațiile din Județul Argeș, să spunem că, la finalul săptămânii trecute, a avut loc o nouă ciocnire între cele două rivale, câștigată, de data aceasta, de studente. Cu antrenori noi, Titel Răduță pe de-o parte, și cuplul feminine Amariei/Huțupan de cealaltă, handbalistele din cele două tabere au jucat cu mai mare ambiție, având, de câteva ori, realizări tehnice remarcabile.

”În tur, la Mioveni, am pierdut la două goluri, 23-25, și ne-a părut rău, pentru că victoria ne-a scăpat printre degete. De data aceasta, cu orgolii ceva mai multe prin aer, întâlnirea a fost și mai spectaculoasă, cu răsturnări de scor surprinzătoare – am condus noi, apoi ele au revenit și s-au dus un pic în față, am egalat noi și ne-am desprins, iar pe final ele au avut o aruncare în bară. Se putea termina egal, însă șansa a fost de partea noastră – cele două garniture își cunosc posibilitățile, am avut și multe meciuri amicale, deci nu prea mai avem secrete. Mă bucur că acest derby a umplut tribunele, care au contribuit din plin la un adevărat spectacol – în Argeș, handbalul are mare priză la public, iar acest meci a demonstrate-o încă odată!
A fost și o bătălie a antrenorilor – omul nostru, Titel Răduță, cred că a vrut să demonstreze că a fost destituit pe nedrept de la Mioveni, iar Carmen Amariei și Luminița Huțupan au vrut, probabil, să arate că nivelul lor tehnic este unul ridicat. Dar eu sunt sincer și spun că din cele două echipe nu cred că poți să faci una puternică, să reziste în Liga Națională. Și totuși, îmi felicit fetele, s-au dăruit și le-a ieșit – remarc pe Mihaela Constantin, care a închis poarta de multe ori, apoi pe interul de pe stânga Florentina Popescu, pe interul din dreapta, Adriana Conea, cât și pe extrema Ioana Mânzicu”, ne spunea secundul grupării FC Argeș, Paul Mihăilă, care este și profesor universitar doctor al Facultății de Educație Fizică și Sport , din cadrul Universității din Pitești.

Ionel Pană

Comments are closed.