Debut ratat pe semicercul feminin al Cupei României!

joi, 03 septembrie 2020

Cu câteva minute în urmă, s-aîncheiat sfertul de finală din Cupa României, la feminin, dintre CSM București și CSM Slatina. Am avut emoții la acest debut de sezon, pentru că nu știam cum mai arată fetele noastre, ce handbal vor juca, cum va fi arbitrajul și cine ne va gâdila auzul, din partea TVR-ului.

Și aș începe cu sfârșitul, adică cu partea care m-a dezamăgit cel mai tare – actorul-comentator Dragoș Bocanaciu a venit la microfonul TVR fără niciun chef, fără niciun entuziasm la reîntâlnirea cu handbalul. Și dacă muzicantul cântă fals și fără ritm, nici ascultătorii nu mai sunt atenți la ceea ce se întâmplă pe scenă (cineva îmi spunea că actorul Bocanaciu mai și moțăie, cănd comentează vreo transmisie de sport – bine că poate!). Orice s-ar spune, omul n-are zvâc, nu știu dacă se pricepe la actorie, dar m-aș mira să poată, nu cunoaște nici sportul pe de-a-ntregul, spune câte-o informație doar din ce știe din poze – e clar, comentatorul a stricat spectacolul, și-așa anost!

Și trecem la arbitraj, unul de talia comentatorului – credeam că în această vacanță, cuplul Doană-Gociu se va mai perfecționa un pic, da’ de unde, fetele noastre se uitau după avioane, când cele trei handbaliste din București, Omoregie, Perianu și Pintea, centrul apărării echipei gazdă, trăgeau de tricoul lui Ostase și Popescu, apropiindu-le de măsura xxxxxL!
Probabil că la consfătuirea arbitrilor din această vară, Doană și Gociu au primit informația că s-a schimbat regulamentul și sportivul din apărare își poate maltrata adversarul care vine în atac, după bunul plac. Și spun, cu această ocazie, că echipa bucureșteană va avea mult de suferit în Liga Campionilor, dacă cele trei continuă să fie necioplite, dure, chiar violente, pe semicercul propriu – eliminările și loviturile de penalitate vor aduce avantaj mare echipelor adverse!

Și dacă trebuie să vorbim și despre meci (34-17 pentru CSM București), atunci să recunoaștem că mai este mult de lucru, cel puțin la gazde, și nu va fi surpriză mare dacă nu va ajunge în finala Cupei României. În ceea ce privește Slatina, arată binișor, putem spune, iar în acest meci a avut neșansa accidentării celei mai bune jucătoare de până atunci, Oana Chițacu. Mai mult, cele două fete cu fluierul au tamponat mai mereu acțiunile celor din Oltenia, iar asta le-a diminuat mult pofta de joc. CSM Slatina va fi o nucă tare, în campionatul regulat!

Comments are closed.