”Die Kaiser” Beckenbauer, suspectat de corupție!

mar, 22 martie 2016

Eleganța sa în teren a fost unică – mereu cu capul sus, Franz Beckenbauer avea un fel special de a lovi mingia și de a o trimite în direcții imprevizibile. ”De Kaiser”, cum a fost numit de colegi, are un palmares impresionant, fiind multiplu câștigător al campionatului și Cupei Germaniei, de trei ori câștigător al Cupei Campionilor Europeni, al Cupei Cupelor, al Cupei Intercontinentale, toate cu Bayern Munchen, campion european și campion mondial cu naționala Panzerelor, deținător al Balonului de Aur, în 1972 și 1976, și răsfățatul presei, prin atribuirea Trofeului Bambi, în 1990, și cerneala poate să mai curgă și să puncteze mult și bine, despre performanțele neamțului.

Dar iată că și legendele pot avea umbre, mai ales atunci când de această chestiune se ocupă Comisia de Etică a Federației Intarnaționale de Fotbal Amator, care nu iartă, oricare ar fi numele și înălțimea performanțelor celui vizat. Comitetul de Etică a deschis o anchetă despre atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2006 către Germania. La acea vreme, Franz era vicepreședinte al Federației de Fotbal din Germania, membru în Comitetul Executiv al FIFA, dar și președinte al Comitetului Local de organizare a competiției.

În această anchetă mai sunt vizați Wolfgang Niersbach, fosul președinte al Federației Germane, vicepreședinte al Comitetului Local de organizare, dar și actual membru al Comitetului Executiv FIFA și UEFA, apoi în vizor se mai află Helmut Sandrock, fost secretar al Federației Germane, Theo Zwangizer, vicepreședinte al Comitetului Local de Organizare, Horst R. Schmidt, fost secretar al federației germane, Ștefan Hans, trezorier al Comitetului Local de organizare. Toți aceștia sunt acuzați de ceva plăți necuvenite către unele persoane, pentru avantajarea Germaniei, în alegerea ca țară gazdă; este vizat și mecanismul de finanțare, fapte de corupție, luare de mită, acuze grave, pe care Comisia de Etică le va dezvolta cât se poate de repede.

Comments are closed.