Dacia Mioveni are forța să rămână în Liga Florilor!

mar, 27 aprilie 2021

Nici nu mai încape îndoială, din cele trei noi apariții în Liga Florilor, în sezonul actual, cea mai valoroasă este Dacia Mioveni, care are toate șansele să rămână pe prima scenă a handbalului românesc. De altfel, în turul campionatului, Dacia le-a bulversat un pic palmaresul celorlalte două promovate, învingând cu 21-17 pe Activ Ploiești și cu 29-26 pe CSM Galați.

După aceste victorii, este posibil ca oficialii de la munte să-și fi închipuit că viața în Ligă, fie ea și a Florilor, este ușoară, dar s-au convins, de la o etapă, la alta, că trebuie să muncești mult, pentru supraviețuire, că fiecare minut jucat împotriva forțelor cu tradiție înseamnă o experiență nouă și greu de uitat. Vestiarul Daciei Mioveni a fost luat de val în multe întâlniri, iar punctele victoriei s-au strecurat printre degete, cum se spune, din pricina faptului că Banciu, Cîrjan și Toma n-au știut să gestioneze ultimele minute.

Dar să lăsăm trecutul în urmă și să vorbim de ziua de astăzi, de victoria împotriva studentelor de la Cluj, o contracandidată directă la retrogradare. Dacă susținătorii echipei din Mioveni au văzut meciul pe internet, prin sistemul pay pe view, lansat de federația Română de Handbal, au suferit maxim, jocul fiind unul spectaculos, dar indecis multă vreme, care a-nceput să se clarifice abia după minutul 17 al cele de-a doua reprize.

Și ca de fiecare dată, fetele de la Mioveni și-au scos la iveală greșelile cu care ne-au obișnuit meci de meci, eu le-am numit păcate ale tinereții, dar care astăzi au fost combinate, din fericire, cu puterea de luptă și ”unitatea grupului”, cu dorința și putința, chiar și a băncii de rezerve. Mai mult, am văzut un joc cu pivotul dus aproape de perfecțiune, în care Roxana Cîrjan și-a arătat clasa. Și dacă tot suntem la capitolul note bune la purtare, să-i dăm Mădălinei Toma toate aprecierile și s-o numim MVP-ul partidei, pentru ceea ce a făcut, atât pe faza de atac, cât și pe faza de apărare. O altă premiantă este Alexandra Banciu, o handbalistă pe care o știm de când era școlăriță – acum s-a făcut mare, și la propriu, și la figurat, iar antrenorul Covaciu merită toate laudele că merge pe mâna ei. Vreau să spun că am văzut câteva scheme surprinzătoare, lucrate mult la antrenamente, probabil, care au arătat excelent și în meciul oficial de astăzi. Da, n-au fost multe, pentru că Gică Covaciu este adeptul vorbei din popor, care spune că ce este mult, poate să fie și prost.

Să mai adăugăm că norocul ține cu cei mari, o expresie pe care vrem s-o și explicăm, să nu pară fără acoperire – în minutele 17 și 18, la scorul 24-22 pentru Dacia, studentele din Cluj au dat de două ori cu mingea în bară! Dacă ar fi intrat în poarta Oliviei Nanu, tabela ar fi arătat egal și cine știe de partea cui ar fi revenit victoria, la final.

Cât despre studentele de la CSU, am remarcat că, în ciuda potențialului pe care îl au, nu mai luptă cu determinare, cu forța de altădată, pentru că nu mai cred în minunea de a scăpa de retrogradare. În plus, au avut în față un adversar care știa că nu putea să piardă meciul, unul de 6 puncte, aș zice, care conta enorm în economia rămânerii în prima ligă. Grupul de la Mioveni a fost mai unit și mai puternic, decât cel de sub Feleac.

Dar ca să scuze cumva eșecul, oficialii Universității Cluj au arătat cu degetul arbitrajul prestat de cuplul Doană/Gociu. Aș spune, însă, că cele două arbitre din București au știut să țină jocul în mână și nu cred că au fluierat cu avantaj de-o parte sau alta a baricadei. Le-aș compara, pe cele două, cu surorile Bonaventura, ”judecătoare” din Franța, greu de înțeles, dar acceptate la cele mai importante competiții internaționale. Nu, Doană/Gociu n-au influențat rezultatul partidei!

Dacia Mioveni – CSU Cluj-Napoca 29 – 26 (14-14)
Dacia: Lipară 1, Tanaskovic 5, Pîrvulescu 1, Banciu 6, Tomescu 1, Cîrjan 7, Toma 8
CSU: Vizuete 3, Ilie 1, Chintoan 4, Cordos 2, Necula 8, Lazăr 6, Nicolae 2

1 comentariu la "Dacia Mioveni are forța să rămână în Liga Florilor!"
  1. Anonim spune:

    ARTICOL COMANDAT!!!