Cupa României la handbal se duce în Zăvoi, cu toate greșelile arbitrelor Năstase/Stancu!

Dum, 06 septembrie 2020

Cu câteva minute în urmă, sezonul competițional de handbal feminin 2019/2020 s-a încheiat, odată cu disputarea Turneului Final al Cupei României. În relatarea mea de ieri, am comentat câte ceva despre semifinalele competiției și spuneam că Vâlcea are mai multe șanse la trofeu, având o echipă mai disciplinată și mai omogenă.

CSM București a-nceput meciul de la 0-3, iar în toată repriza întâi n-a marcat decât 7 goluri. Pentru că adversarele din Zăvoi au jucat exact în apărare, au dublat toate posturile, s-au sprijinit până la sacrificiu, făcând ca trasoarele lui Neagu și Barbosa, cât și pătrunderile lui Pintea să fie ineficiente. De partea cealaltă, aș începe cu paradele lui Batinovic și apărarea avansată propusă de Pera, care înseamnă un consum în plus de energie, dar Glibko și compania au mers ca un metronom, încheind repriza la opt goluri distanță: 15-7.

În mitanul secund, Zăvoiul a crezut că are, deja, sacii-n căruță lăsând strocul la un tempo ceva mai amical. Dar în vestiarul fetelor de la București a fost revoluție, susținută intens de antrenorul Adi Vasile, guralivul reușind să-și trezească fetele. În doar opt minute, CSM-ul marcase șase goluri, iar handbalistele din Vâlcea doar două! În minutul 44 s-a atins cota maximă de risc, tabela arătând dor 17-15 pentru Vâlcea, cu sprijinul cele două arbitre, Năstase/Stancu, cel puțin așa s-a văzut la televizor, dar și din pricina greșelilor de joc, pe care Vâlcea le-a arătat, mai ales în minutele de superioritate numerică pe teren!

Până la urmă, Vâlcea a terminat victorioasă, dar s-a bucurat, oarecum, rezervat, pentru că antrenorul Florentin Pera a făcut o nouă criză pe bancă, poate din lipsă de calciu, poate una cardiacă, din pricina agitației prea mari, în orice caz, omul a avut nevoie de ajutorul paramedicilor din sală.

Și meciul s-a terminat cu o fază care vine în sprijinul celor spuse de mine, în mai multe rânduri – Crina Pintea a reușit să dărâme două jucătoare pe semicercul de apărare, pe Liscevic cu mâna dreaptă și pe Florică cu mâna stângă! Le ținea pe amândouă străns și ca la comandă le-a pus la podea , mai ceva ca un luptător de sumo! Și, culmea, tocmai această atitudine violentă, brutală, de jucătoare rudimentară, arătată în toate cele trei meciuri din acest turneu (cu CSM Slatina, cu Gloria Buzău și cu SCM Rm Vâlcea), i-a adus titlul de cea mai bună apărătoare, în considerația oficialilor Federației Române de Handbal – o glumă pe seama căreia se va râde multă vreme! Să mai spunem că SCM Rm Vâlcea a cucerit, în același timp, și Supercupa României, acesta fiind primul trofeu din sezonul care urmează să înceapă!

În meciul pentru locul trei, Gloria Buzău a învins Rapidul, scor 17-22, având în Rotaru și Iuganu cele mai eficace și cele mai valoroase handbaliste. Și în finala mică, la fel ca și în semifinala contra grupării din Vâlcea, Giuleștina și-a început mersul de la minus patru goluri pe tabelă, nemaiavând puterea să revină lângă umărul adversarelor din Buzău. O medalie de bronz meritată, pentru trupa lui Mihăilă, care mai are ceva de lucru, dacă vrea să redevină revelația campionatului precedent!

Foto – Facebook SCM Rm. Valcea

Comments are closed.