Cu pantaloni lungi sau cu pantaloni scurți?

vin, 10 septembrie 2021

Scriam mai zilele trecute că observatorul de la meciul Dinamo – Minaur, Ion Șerbu, s-a sesizat că oficialii lui Dinamo, în frunte cu antrenorul spaniol Pasqual, nu poartă pantaloni lungi, ci ceva mai scurți, că așa le era modelul echipamentului dat de sponsorul echipei. S-a făcut raport, firește, a fost bai mare, pentru că la Comisia de Disciplină s-a întors cazul pe toate părțile!

Personal, am insistat pe faptul că în Regulamentul de Joc nu există obligativitatea purtării pantalonilor lungi, ci a unui echipament de sport, diferit la culoare de îmbrăcămintea adversarilor. Dar uite ca tot căutând prin regulamentele federale și gândindu-mă la faptul că observatorul Șerbu senior n-avea el cum să se înșele, că doar are ștate vechi și ca arbitru, și ca observator, iată că am găsit un Caiet de Sarcini, unde la punctul 1.51 scrie așa: ” Antrenorii și oficialii de pe banca echipei trebuie să aibă la jocurile oficiale o ținută decentă, fiind îmbrăcați după cum urmează: pantaloni lungi, cămașă sau tricou polo cu sigla structurii sportive și sacou/bluză de trening dacă este necesar în timpul anotimpului rece”, clar da?

Necazul mare este că în niciun regulament, nici cel de Joc, nici în carnețelul ăsta de sarcini, nu scrie și sancțiunea disciplinară care se impune, în caz că vii la meci și stai pe bancă, Doamne ferește!, în chiloți! Și-atunci, cei de la disciplină, oameni descurcăreți au găsit o literă de regulament, că dacă nu respecți recomandarea observatorului plătești daună de 200 de lei! Adică dacă oficialului de la Federație nu i-au plăcut bermudele lui Pasqual și compania, a făcut raport și gata amenda. Șerbu a văzut, merită un premiu de agerime, dar ce te faci cu observatorul de la meciul de la Alexandria, Gigi Antonescu, delegat la meciul dintre CSM din localitate și Turda, care nu l-a văzut pe secundul gazdelor, Liviu Candidatu, că purta și el pantaloni scurți?

Știm că observatorul Șerbu este mai catolic decât Papa și poate că nici nu prea digeră culorile alb-roșii, dar spunem răspicat că omul a inventat o problemă care nu există! Eu cred că Regulamentul de Joc primează, nicidecum un caiet de sarcini de care nu se ține seama nici 25%. Sau puneți-vă de acord, cumva, dați și sancțiuni, dacă vreți, dar faceți totul oficial, ca niște oameni profesioniști.

Comments are closed.