CSȘ 6 – Unirea Dobroești, un meci în care arbitrii au fluierat mai mult fals!

lun, 30 octombrie 2017

Și nu mă refer la deciziile din teren, ale cuplului Mara/Stanciu, care, uneori, au lăsat cu gura căscată cele două echipe, ci la faptul că n-au fost atenți la ce se întâmplă pe băncile echipelor. ”Formația gazdă, CSȘ 6, a avut 17 jucătoare pe bancă (foto mărturie jos) și nu știu dacă nu cumva toate au participat la joc. Mai mult, au existat două portărițe cu același număr, 1, fapt care ne-a iritat foarte mult, pentru că nu știam cine intră și cine iese. Nu vrem să se creadă că suntem cârcotași, dar Regulamentul trebuie respectat la orice categorie, că doar este un campionat organizat de Federația Română de Handbal, nu de Asociația Municipală, unde mai sunt scăpări”, îmi spunea unul din părinții sportivelor, prezent la partidă. Să spunem că meciul dintre cele două s-a încheiat la egalitate, 24-24.

Am aflat că la masa oficială, cronometror a fost Viorel Vicea, unul din membrii Comisiei de Disciplină, fost arbitru, deci o persoană destul de autorizată, ca să impună respectarea regulamentelor. ”Da, într-adevăr, au fost 17 jucătoare pe banca celor de la CSȘ 6, dar când ni s-a atras atenția am fost la staff-ul gazdelor și chiar am depistat jucătoarea – avea numărul 17 și nu era trecută pe foaia de joc. Sigur că i-am făcut recomandarea să plece de pe bancă și chiar a respectat această decizie. Da, această observație intra în atribuțiile celor doi arbitri, dar au făcut-o oficialii formației din Dobroești. Este adevărat și faptul că două portărițe ale echipei CSȘ 6 aveau același număr, dar mi s-a explicat că aveau echipament lipsă. Oricum, CSȘ 6 nu va primi bonusul de talie, așa că”…

Așa că ce?, domnule Vicea? Nu s-a respectat Regulamentul nici cu dumneavoastră de față, atunci nu mai trebuie să ne mire că sunt tot felul de scandaluri, la jocurile de copii și juniori. Mi-ați mai spus că unul din arbitri, cred că bucureșteanul Mara, vede bine jocul, dar atitudinea lui zeflemitoare l-a făcut să nu promoveze în elita cavalerilor. Sunt de acord cu dumneavoastră, pentru că din pricina aceleeași atituduni fluierașul a fost admonestat, chiar înjurat, de unii spectatori, cu care a intrat în conversație.

”Da, am răbufnit și noi, pentru că unele decizii ne-au fost potrivnice, ba chiar am fost făcuți că suntem de la țărănoaia, că mergem cu carul mare și câte și mai câte. Îi invităm pe toți cei din București să viziteze Sala Polivalentă UNIREA din Dobroești, să vadă o adevărată bijuterie, aproape UNICĂ în București, ce nu suportă comparație sub nicio formă cu cea de la CSȘ 6. Mai mult, la noi la Țărănoaia, rețeaua de străzi este integrată cu cea a Bucureștiului, iar Comuna noastră este atestată documentar încă din Secolul XIX. Pe teritoriul Dobroeștiului se află un monument istoric de interes național, dar și altele de for public. Ne mândrim cu comuna noastră, că avem cu ce”!, recunoștea același părinte cu aplomb.

Echipa de Junioare III a Dobroeștiului, care se află pentru al doilea an consecutiv în Campionatul Național organizat de Federație, a-nceput să domine autoritar Seria C din care face parte, ceea ce, probabil, nu este pe placul formațiilor din București. Până la partida cu CSȘ 6, UNIREA avea punctaj maxim, 12, după șase meciuri câștigate. Printre învinse se numără Rapid, CSM II București și CSȘ 2, ultima redută din Capitală, CSȘ 6, fiind singura, iată, care a scăpat nebătută (scopul scuză mijloacele!). Orgolii, pasiuni, invidii, mai ales la această vârstă a adolescenței – arbitrii și ceilalți oficiali ai Federației trebuie să aibă grijă ca această luptă pentru supremație să se dea numai pe semicerc, cu respectarea OBLIGATORIE a regulamentelor. Cred că așa faceți și dumneavoastră, domnule Vicea, când judecați cazurile la Comisia de Disciplină, nu-i așa? Aș insista să vă autosesizați și meciul dintre CSȘ 6 și Unirea Dobroești să intre sub lupa Comisiei dumneavostră, să fie analizată maniera de arbitraj, dar mai ales modul în care echipa adversă înțelege să respecte numărul maxim de jucătoare, ce pot sta pe bancă, cât și obligativitatea nedublării numerelor de pe tricou.

Ionel Pană

cs17

Comments are closed.