CSM București – Vardar Skopje, în semifinalele Final Four!

mar, 18 aprilie 2017

Astăzi, la Budapesta, s-au tras la sorți meciurile din Final Four-ul Ligii Campionilor, la handbal feminin, acolo unde a ajuns și CSM București, deținătoarea en titre a Mareului Trofeu Continental. Cele patru echipe ajunse până în această fază, Buducnost, din Muntenegru, CSM București, din România, Gyor, din Ungaria, și Vardar Skoje, din Macedonia, au fost reprezentate la urne de câte o jucătoare reprezentativă – Katarina Bulatovic, pentru Buducnos, Line Jorgensen, pentru CSM, Anita Gorbicz, pentru Gyor, și Tamara Mavsor, pentru Vardar.

În urma tragerii la sorți, tabloul meciurilor din semifinale este același ca cel din 2016:
– Buducnost – Gyory Audi
– CSM București – Vardar Skopje

Primele partide se vor juca pe 6 mai, finalele urmând să se dispute a doua zi. Gazda acestui Final Four este, ca și anul trecut, Arena Laszlo Papp din Budapesta, Ungaria, care poate primi până la 12.000 de spectatori.

La prima vedere, ne putem bucura de ceea ce ne-au hărăzit astrele, în comparație cu celelalte competitoare, mai ales că în ediția precedentă am căzut tot cu Vardar, pe care am învins-o cu 27-21. Ar fi total greșit, însă, dacă fetele noastre n-ar trata meciul cu cea mai mare seriozitate, mai ales că echipa din Macedonia a strâns frustrările înfrângerilor de trei ediții consecutive și-și dorește să-și schimbe soarta, odată și-odată! Mai mult, Vardar este ca o multinațională, cu jucătoare din opt țări europene și una de pe Continentul Sud-American:
– Anja Althaus, Germania
– Andrea Penezic și Andrea Covic, Croația
– Andrea Lekic, Marija Petrovic și Sanja Damnjanianovic, Serbia
– Camilla Herem, Norvegia
– Dzyana Ilyina, Belarus
– Inna Suslina și Tatiana Khmyrova, Rusia
– Amandine Leynaud și Alexandra Lacrabere, Franța
– Tamara Mavsar și Barbara Lazovic, Slovenia,
– Mayssa Pesoa, Brazilia

Doar citind aceste nume, ne putem închipui, fără prea mare greutate, calitatea meciului din șase mai, dată de strălucirea vedetelor celor două adversare, cât și realizările tehnice de pe cele două semicercuri. Sperăm într-o nouă victorie, mai ales că fetele noastre au căpătat mare experiență și nu se mai sperie de nimeni!(Ionel Pană)

Comments are closed.