CSM București, și în afara Ligii, și cu banii luați!

Dum, 30 septembrie 2018

Și nu un mărunțiș oarecare, ci milioane de euro au plătit bucureștenii, pe un protocol de colaborare la baschet masculin, între CSM Și Steaua, în care Primăria Capitalei a dat, începând cu 2013, câte 900.000 de euro pe sezon, ba chiar în 2016 s-a suplimentat cu alte 500.000 de euro, iar unul din anturajul Stelei, Virgil Stănescu, îi cheltuia după bunul plac – vorba românească, unul cu mălaiu’…

În 2017 s-a semnat prelungirea acestei înțelegeri, în condiții la fel de nefavorabile pentru CSM, semnalate și de presă, și de oamenii din club, care mai aveau voce să strige, dar… nimic, Primăria a fost nevoită să scoată alte sute de mii de euro din contribuțiile populației și să-i dea lui Stănescu să-i risipească cu mare ușurință.

Până la urmă, familia s-a despărțit – cineva din anturajul municipalității s-a sesizat de aceste dezavantaje, din parteneriatul cu Steaua, și a decis să rupă unilateral colaborarea, fără să ia în seamă că Protocolul prevedea ca în acest caz, al desprinderii unilaterale, cine face pasul în afară, acolo să și rămână, iar cealaltă entitate sportivă să păstreze locul în Liga Națională.

De ce a făcut CSM-ul acest gest, cine și-a asumat această răspundere? Poate, într-o zi, vom afla și vinovații și, mai mult, îi și vom vedea acolo unde le stă bine, pentru că vorbim de bani publici, administrați prost, în colaborări păguboase, care nu-au făcut deloc bine baschetului de la CSM.

Primăria Bucureștiului a mizat pe o forțare a Federației Române de Baschet, depunând o adresă în acest sens, de participare la Liga Națională, prin bunăvoința Consiliului Director al FRB. Cu câteva zile în urmă, Federația a refuzat această partivipare a CSM:

3. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, prezinta adresa CSM Bucuresti din 10.09.2018, prin care anunta FRB ca Consiliul General al Municipiului București, in sedinta din 06.09.2018, a dispus, prin denuntare unilaterala, incetarea Protocolului de colaborare incheiat intre CSM Bucuresti si CSA Steaua Bucuresti. CSM Bucuresti solicita inscrierea echipei in LNBM, editia 2018-2019, in afara perioadei de inscriere, si dupa efectuarea tragerii la sorti. Membrii Consiliului Director au analizat cererea CSM Bucuresti si au dezbatut asupra posibilitatii acordarii unei invitatii de participare in LNBM sezonul 2018-2019. S-a supus la vot secret posibilitatea acordarii unei invitatii de participare in LNBM sezonul 2018-2019. In urma votului secret, propunerea de acordare a unei invitatii de participare in LNBM, sezonul 2018-2019, a fost respinsa cu 8 voturi contra, 2 voturi pentru si 1 abtinere.


Baschetul se vedea bine și la televizor, asta este o informație pentru cei din Consiliul general al Primăriei, cât și pentru cei care au semnat, de-a lungul vremii, cele două protocoale și un act additional!

Foto – dorudima

Ionel Pană

Comments are closed.