CSM București pierde la debutul în Champions League!

Dum, 12 septembrie 2021

Și vorbim de echipa feminină de handbal care aparține Primăriei Capitalei și care a-nceput, astăzi, un nou drum din prima fază a grupelor Ligii Campionilor. Din păcate, handbalistele antrenate de Adrian Vasile au pierdut meciul din deplasare cu danezele de la Team Esbjerg, scor 21 – 22, înfrângere datorată, în cea mai mare măsură, slovenei Elizabeth Omoregie. În minutul 57, CSM-ul din București conducea cu 21-19 și aștepta finalul fără prea multe emoții. Doar că, la numai 29 de secunde distanță, slovena Omoregie face un fault ceva mai violent, iar arbitrele Ana Vranes și Marlis Wenninger, din Austria, o sancționează cu eliminare de două minute, cât și aruncare de la 7 metri pentru gazde. Reistad marchează și tabela se strânge la 20-21! Și moralul fetelor noastre este la pământ, până și Neagu se bâlbâie și pierde atacul CSM-ului. Danezele vin ca un tăvălug și Jacobsen egalează. Neagu pierde o nouă minge, iar Jacobsen aduce victoria echipei sale, printr-un nou gol.

Nu este un capăt de țară, pentru că drumul este lung, însă trebuie să recunoaștem că antrenorul nu mai are prospețime, nu mai surprinde cu nimic, iar jucătoarele au fost mai apatice ca niciodată. Mereu am fost de părere că sunt câteva handbaliste la CSM care joacă mai dur decât le permite regulamentul, că sunt chiar violente în unele momente, iar arbitrii vin imediat cu sancțiuni. Și am mai scris că pivotul Crina Pintea arăta că este de la categoria grea de luptătoare, la fel și Klicovac și chiar Omoregie, în ciuda staturii lor deloc impresionante. Pintea a avut multe momente de eliminare, când era la CSM, ba chiar și la echipa națională, la fel și Klicovac, iar Omoregie a făcut-o de oaie chiar și pe finalul meciului de astăzi (minutul 57) ajutând echipa daneză să-și treacă în cont victoria. Sigur, voi fi acuzat că nu sunt patriot, dar aici vorbim de fapte concrete, de faulturi violente care ajută adversarii.

Și trebuie să mai spunem că în ziua când Neagu nu este în formă, atunci nici colegele ei n-au randament și inspirație pe cele două semicercuri. Neagu a marcat astăzi doar două goluri, prea puțin pentru cât eram noi obișnuiți. Da, a mai dat și câteva pase decisive, dar… Sunt destule jucătoare care stau la umbră, handbaliste plătite cu bani grei și mi s-ar părea normal să-și intre și ele în rol, dacă Neagu nu merge. Și mă gândesc la Barbara Lazovic, la Ema Rausovic, chiar și la Andrea Klicovac, sportivă care ar face bine să-și șlefuiască jocul și să evite eliminătile și să marcheze mai mult. Pe banca CSM-ului sunt și ceva fete tinere, vezi Alicia Gogârlă, Denisa Vâlcan, Geanina Fânaru sau Andreea Ailincăi, dar antrenosul Vasile nu le folosește prea des, pentru că nu are încredere în ele. Atunci mă întreb de ce le-a mai adus și dacă nu joacă, de unde să vină experienșa, încrederea?

Niciun comentariu

adauga un comentariu