Crina Pintea, un debut de excepție, în Ungaria – opt goluri pentru Gyor!

joi, 03 ianuarie 2019

Aseara, pe semicercul din Audi Arena și în fața a 5322 de spectatori (capacitatea maximă este de 5500 de privitori), pivotul român Crina Pintea a dat recital, înscriind opt goluri (3+5), unul mai frumos ca altul, pentru noua sa echipă, Gyor. Vorbim de Campionatul maghiar de handbal feminin, care s-a grăbit să pornească la drum, chiar din a doua zi a anului 2019, cu unul din marile derby-uri ale Ungariei, dintre Gyor și Ferencvaros.

A fost un adevărat spectacol, mai ales că arena a fost plină până la refuz de fanii ambelor adversare, care au creat o atmosferă incendiară. Nu știm exact care a fost proporția în tribune, mai ales că între Gyor și Budapesta este o distanță de doar 110 km! A fost o partidă extrem de importantă, mai ales că ambele combatante au avut un parcurs perfect în campionat, până la ora derby-ului. De altfel, duelul dintre cele două echipe maghiare se va prelungi și în Grupa a 2-a din Champions League, grupă în care se află și campioana noastră națională, CSM București. Și dacă tot suntem la capitolul Liga Campionilor, să spunem că brazilianca Gyor-ului, Eduarda Amorim Taleska, care a primit recent și cetățenia maghiară, s-a accidentat în primele minute ale derby-ului de aseară, acuzând ceva probleme la coapsă. Accidentarea a fost una serioasă, pentru că handbalista a fost transportată la spital, fiind reținută pentru mai multe investigații. O veste bună pentru echipa bucureșteană, dacă putem spune așa, care va întâlni Gyor-ul în deplasare, pe 26 ianuarie.

Revenind la jocul dintre Gyor și Ferencvaros, să spunem că jucătoarea noastră, Crina Pintea, a intrat repede în angrenajul noii sale formații – s-a agitat pe bancă, a strigat, a-ncurajat, s-a bucurat la fiecare gol al colegelor sale, iar când a fost trimisă în teren a bulversat apărarea fetelor din Budapesta, reușind să semneze opt goluri, trei în primul mitan și cinci în cel de-al doilea. Nu au fost goluri întâmplătoare, pentru că Pintea a ținut mereu mâna sus, să prindă mingea, s-a luptat din greu cu Kovacsics, Hafra sau Schatzl, să-și găsească un loc prielnic la primire, dar și să facă găuri pentru pătrunderea colegelor ei, Oftedal, Groot sau Hansen. A fost o colaborare perfectă, nu s-a văzut deloc că românca joacă în premieră la Gyor, iar meritul este, în primul rând, al Crinei, care a prins rapid stilul de exprimare al echipei sale, dar și al coechipierelor, care au asimilat-o, se pare, chiar din primul meci oficial. De altfel, cele mai bune handbaliste ale Gyor-ului, și mă refer aici la Leynaud, Kristiansen, Groot, Kiss, Grimsbo, Hansen, Oftedal și Knedlikova, au avut de-a face cu pivotul român și la recentul Campionat European desfășurat în Franța, unde Crina Pintea a fost desemnată ca fiind cel mai bun pivot al competiției.

Ionel Pană

Comments are closed.