Costel Din:”Am înființat AJH Ilfov, pentru că vrem un handbal mai corect”!

joi, 27 mai 2021

Nu cu mult timp în urmă a apărut Asociația Județeană de Handbal Ilfov, al cărei președinte este fostul mare arbitru Costel Din. O mutare surprinzătoare, pentru că în funcțiile de conducere sunt oameni care mai funcționează în cadrul comisiilor federale, mai ales la Observatori.

Costel Din ne-a dezvăluit tot scenariul acestei asociații și ne-a lăsat să înțelegem că handbalul la Ilfov are ținte precise și destul de înalte. În plus, se dorește un joc cât mai curat, păstorit de arbitrii cu o mai mare pregătire profesională. Da, am fost plăcut surprins de dezvăluirile lui Costel Din și cred în ele, pentru că fostul arbitru a fost întotdeauna un om sincer și bine intenționat în activitatea lui de judecător în teren, alături de colegul să Sorin Dinu.

”Am vrut de mai multă vreme să dăm viață acestei asociații, dar tot ne-am codit – până la urmă, pistonat, zile la rând, de Viorel Dobre, și el în corpul de observatori al Federației, am hotărât să facem toate demersurile, anul acesta, și să punem pe rol ce ne-am dorit. Am profitat și de faptul că fostul meu coleg de cuplu Sorin Dinu, de meserie avocat, ne-a dat tot sprijinul cu actele, cu dosarul către Judecătorie , și am trecut la treabă. Și iată-mă președintele Asociației, așa au vrut colegii mei; sunt sprijinit de vicepreședintele Alin Șania, binecunoscutul handbalist, apoi ca membrii îi avem pe Sorin Dinu, pe Viorel Dobre și Radu Chirvase. Probabil că vom mai coopta și alte persoane, pentru că mai sunt comisii care nu au conducători.

Obiectivele noastre sunt foarte îndrăznețe și sunt convins că în câțiva ani ni le vom duce la îndeplinire. Iată ce ne-am propus:
– Mărirea numărului de handbaliști în județ
– Mărirea numărului de echipe masculine
– Să dezvoltăm handbalul la toate nivelurile, inclusiv la cel de seniori și senioare, care să fie prezent în campionatul național
– Să-i învățăm pe toți că handbalul se poate face și cu zâmbetul pe buze
– Înființarea unei Școli de arbitri, care să vină în sprijinul activității Federației, ca o alternativă a ceea ce există acum

Nu ne place cum se joacă handbal acum, cu câtă violență și lipsă de fair play se manifestă sportivii, nu ne place nici atitudinea arbitrilor, care vin la meciuri în bermude și tricouri inscripționate în tot felul – dacă și unii, și alții vor respect, atunci trebuie să impună respect, prin ținută și comportament. Da, avem multe de făcut și știm că începutul este greu, dar am pornit pe acest drum și mergem până la capăt”, ni se destăinuia Costel Din. Personal cred că această Asociație are toate șansele de reușită, pentru că membrii săi sunt garanția moralității și a unei prezentări decente.

Comments are closed.